Fisketur

Som ett avbrott i surfandet tog vi en morgon båten ut på havet för att testa vår fiskelycka. Från början kände i alla fall jag att det var ett litet välkommet avbrott och bara en skön båttur i solskenet på morgonen. Men vilken dag det blev. Jag lyckades få upp en stor fisk! Inte vilken fisk som helst, det var en yellow tuna (gul tonfisk antar jag att den heter på svenska)! Elin fick en tonfisk och Tobias och Klingan fick också tonfisk, Erik lyckades få en Maho. Störst fisk fick dock Jonas i andra båten, en Mahi Mahi på 15 kg!!!! Det var i särklass den största fisk jag någonsin sett. Den räckte för övrigt att mätta 20 personer på den BBQ som följde på kvällen. Men dagen bjöd på mer än bara fiske. När vi var på väg in från fisketuren såg vi delfiner som lekte bara ett par meter ifrån båten. Dessutom lyckades Elin spana in en sköldpadda som dök upp. Vilket gör hennes resa komplett, för hon har hoppats på att få se en sköldpadda enda sedan vi kom hit till Costa Rica. Och näst sista dagen var det alltså dags att den visade sig. Tyvärr hann jag inte få den på bild så ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att den fanns där.På kvällen följde, precis som jag nämnde en stor BBQ med den fisk som infångats. Total fångst blev 30 kg så det räckte gott och väl till oss alla att bli mätta och belåtna. Nu återstår sista dagens surf och sedan börjar det bli dags att packa ihop för att dra tillbaka till ett grått och kallt Sverige. Det känns avlägset när man sitter här, men minnena finns ju alltid kvar och kan tas fram när helst man önskar!
Mal Pais / Santa Teresa - Costa Rica

1 kommentarer :

Martina sa...

Oj, vad kul att se vad ni gor! Jag upptackte den har bloggen forst idag. Vilka fina bilder!!! Kram Martina