"Fotosafari"

Nyårsdagens eftermiddag avstod vi att åka på ytterligare en båttur. Istället gick vi på egen "safari" (för det fanns massor att se även på egen hand) och då vi har fem kameror på tre personer, kan man säga att det helt enkelt blev en "fotosafari". Elin stälde in siktet på macro och har nu mera "upplättnings-blixt" som favorit inställning, och småkryp så som myror och larver var några av de lugna föremål som fångades på bild. Malin experimenterade med skärpedjup och föll speciellt för alla vackra blommor, som också snällt possera utan minsta antydan till att vilja flytta på sig.

Själv så envisades jag med att hitta de apor som så gladeligen ser till att man vaknar vid ca 04:00 på morgonen. De vrål de kan få fram är verkligen enorma. Hade gissat på att aporna egentligen va stora gorillor, och att de satt på vår veranda exakt utanför våran dörr. Men några gorilla fanns där inte, de högljuda aporna va små söta ludna saker... och knapt en halv meter höga.

1 kommentarer :

Siv och Christoffer sa...

Vilken fotosafari, apor kan inte vara det lättaste att fånga med kameran, kolla lite på marken också och inte bara bland träden, det verkar ju finnas en hel del i ormar och andra läskiga små kryp i terrängen. Var rädda om er vil vill inte att ni skall bli bitna - bara av sol, hav, vågor och landets skönhet.

Hälsningar
Två avundsjuka i 11 graders kyla