Hearst Castle

Högt, högt uppe låg detta enorma slott, HEARST CASTLE, med världens utsikt och enorma rum. Två gigantiska pooler; en grekiskt inspirerad utomhuspool och en inomhuspool. Här bodde en gång i tiden den amerikanske tidningsmagnaten William Randolph Hearsts. Hearst Castle låg 1947 på mark på 127 hektar och slotet bestod av 165 rum, terasser, pooler, tennisbanor, trädgårdar osv. William Randolph Hearsts hade även en egen flygplats och världens största privata zoo på ägorna. Några av gästerna som varit där är Winston Churchill, Greta Garbo och Charles Lindbergh. -Och nu har även jag varit där! :)Hearst Castle - San Simeon - Kalifornien - USA

3 kommentarer :

Anonym sa...

Hej
Vilken resa ni är på, jag blir riktigt avundsjuk! Här i Kalmar småregnar det och är riktigt höstruggigt. En sak bara, har ni tappat bort Björn eller är han bara fotoskygg? Ha en fortsatt spännande resa, men kör försiktigt. /Anette (Björnes mamma)

Anonym sa...

Hej hej!

Nu brinner det overallt i Santa Barbara, vilken tur att ni har passerat det redan.

Martina

Christine Holm sa...

Brinner?! Varför då?
Idag har vi varit på Alcatraz och träffat en tidigare fånge. Fick både bild och autograf! Så vi är långt från branden i Santa Barbara.