Madickens värld

Klockan 11.00 var det uppställning på Rådhustorget för rundtur i Madickens fotspår. Det var alltså här, i lilla, mysiga, pittoreska Söderköping som filmerna om Madicken spelades in. Vi möttes upp av pigan Sofia som var vår guide för dagen. Normalt är turen för barn, idag var vi endast vuxna i gruppen. Men jag måste säga att turen passade precis lika bra för oss, som fortfarande har en gnutta barnasinne kvar. Sofia var fantastisk och hade en sådan enorm inlevelse att jag kunde riktigt se framför mig hur Madicken testade om hennes känga flöt i ån och hur Abbe stod och sålde sin mammas sockerkringlor på fiskartorget. Framför allt vet jag nu vad jag ska göra nästa gång det regnar. Jag ska ta mig saft och bullar, leta upp en Madickenfilm och återuppleva barndomsminnen.
Torget. Här stod tant Nilsson på torsdagar och såld de goda sockerkringlorna som Abbe bakat.
Trill In. Kvarterskrogen med namnet "Trill In" som farbror Nilssson mest besökte varenda dag.
Tidningsredaktionen. Här arbetade Madickens pappa, som var snäll och skrev artiklar i tidningen om att alla i världen borde få det bättre.
Skolvägen. Längs ån hoppade och skuttade Madicken när hon skulle till och från skolan. Här hälsade hon på sotaren på taket och här hamnade skolväskan i vattnet en dag - den som den dumme "Rickard" kastat i...

Söderköping - Sverige 

0 kommentarer :