Fadderbarn

Fick brev från mitt fadderbarn idag, vilket alltid är lika roligt. Hon heter GLADYS, är nio år och bor i ZAMBIA I AFRIKA. Familjen lever väldigt fattigt och nu skrev de bla om den goda skörden som gud gett dem i år. Vilket va 12x50 kg påsar med ris och 6x50 kg påsar med majs. I våras skickade jag ett paket till Gladys med en del kläder (ett par byxor, ett linne och en klänning) som jag inhandlade på H&M, bara för att jag ville skicka något extra och inte bara ett brev. Jag har nämligen själv fått ett armband som hennes mamma gjort speciellt till mig, så nu ville jag ge något tillbaks.
Kläderna håller Gladys i famnen på den översta bilden. Och jättekul att se att de kom fram och även för jag var lite orolig att de inte skulle det. (Och kläderna får hon tydligen bara ha vid speciella tillfällen och inte till skolan eller vardags).
Nedan följer bilder på hur hon har det i skolan. Och någon dag hoppas jag kunna åka dit och hälsa på på riktigt.
Barnfonden - Zambia - Afrika

4 kommentarer :

Martina sa...

Otroligt kul! jag vill folja med nar du aker dit!

Christine Holm sa...

Absolut, det vore jätteroligt om du vill följa med! :)

Marica sa...

Hur blir man fadder åt ett barn och får bilder och kan hålla så bra kontakt med henne?? Kram!

Christine Holm sa...

Jag är fadder genom Barnfonden (www.barnfonden.se) som jag tycker fungerat väldigt bra. Jag bidrar med 200 kr per månad. Då 100 kr går till att bygga upp byn som familjen bor i och 100 kr går direkt till familjen. Sen kan man naturligtvis betala mer om man vill det, eller skicka mindre gåvor. Brev får man flera gånger om året. :)

Bra genom Barnfonden är också att man har möjlighet att ge bort saker, tex höns, myggnät, en get, en skolbänk, sjukvård, frukt mm. Och jag tror inte man behöver va fadder för att kunna ge bort något sådant.