Lugnt vatten...

I de lugnaste vatten vilar de fulaste fiskarna...
Vi har varit på Serangan i dag igen och jag fick verkligen mersmak av gårdagen snorkling. Efter att ha bytt mitt cyklop till en mindre storlek va det dessutom ännu roligare då inte vatten trängde in framför ögonen. Det finns verkligen en helt fascinerande värld under ytan, en värld som surfarna går över (i surfskor tack å lov) för att ta sig ut till vågorna vid Seranga. Utan vatten och utan imma i cyklopet idag så har jag sett ännu mera liv än jag gjorde igår. (Och nu kanske mamma ska sluta läsa så du slipper oroa dig). Och det är nog tur att alla surfare som går ut där flera gånger om dagen inte riktigt vet vad de sätter fötterna på. Två exempel på vad jag sett idag:
  • "Havets igelkottar" Har sett minst tre olika sorters Sjöborrar. Vet att det finns giftiga sådana men inga jättefarliga. Hur som helst så göra de jävligt ont att trampa på.
  • Muränor som med sin muskulösa, ålliknande kropp och sina kraftiga käkar är en av revets farligaste invånare. Men de har ett oförtjänt dåligt rykte om att vara elaka, de är faktisk skygga och biter människor endast i självförsvar. Det finns olika sorter och i olika storlekar. De jag såg va små muränor och jag fotograferade några men tyvärr blev bilderna oskarpa, så de kommer inte upp på bloggen. Hade jag mött en muräna tre meter lång så hade jag inte stannat för att ta en bild!

Serangan - Bali

3 kommentarer :

Anonym sa...

Finns det fiskfria zoner någonstans för oss som har fiskfobi?/Anette

Anonym sa...

Vilka fina bilder du har tagit! Riktigt avundsjuk... ni ser ut att ha det grymt! Förhoppningsvis bokar vi biljetter i dagarna så vi kan komma ner o ha det härligt vi med : ) Precis lagom till när ni börjar bli så där cyniska och trötta o klaga på solen å så... då kommer vi ner o piggar upp er igen : ) Jag ska försöka smuggla med mig lite helium som jag kan andas in på kvällarna o komma på lite nya sånger om Björn för att underhålla : )

Ha det så bra... O ta det lugnt! Kram Linda

Christine Holm sa...

Hi, hi, jag tror inte det finns fiskfria zoner här, men så länge man inte tittar under utan så känns det tryckt. ;)