On the road...

18 mil på en moppe gjorde vi idag...Och så här i efterhand är både jag och Björn extremt överens om att vi nått gränsen för hur långt man tar sig på en moped under en och samma dag. -Bitter träsmak i rumpan kan jag lova!
Vi lämnade Kuta tidig morgon och begav oss mot Taman Ujung Water Palace. Plasen ligger på Balis östra sida och vägen dit tur och retur var nästan 18 mil. Så fort Kuta försvann bakom oss blev landskapet mer och mer magnifikt. Risfält på risfält, sen tät växtlighet, små tilltalande byar och mindre slingriga vägar upp för berg. Med havet på ena sidan och vulkaner som tonade upp sig i horisonten på den andra. Bali är verkligen vacker då man kommer bort från Kuta.
Att enbart göra sin semester (med betoning på semester) i Kuta är inget jag skulle rekommendera. Det är turisternas mecka, det är skräpigt, trångt och mängder av mopeder huller om buller. Det är övriga Bali som står för öns skönhet och allt det vackra. Sen finns det naturligtvis fina ställen runtomkring Kuta och som passar som dagsutflykter. Alltså en av anledningarna till att vi bor kvar i Kuta, det är en bra utgångspunkt samt att vi ska va här en längre tid och behöver en del bekvämligheter och moderniteter som finns här. 

1 kommentarer :

Anonym sa...

Snart kommer vi... yohoooo

Har precis skickat en bokningsförfrågan till ert hotell... få se om det finns plats. Hoppas...

Ha det underbart! Kram Linda