Padang Padang

Padang Padang är ett underbart mysigt och vackert ställe. I dag va andra gången vi var här och det börjar nog bli ett av mina favoritställen. Bara vägen ner till stranden är väldigt speciell. Men mer om det senare för det här är en plats som egentligen inte förtjänar att bli dokumenterad enbart med lilla kameran som var den enda som följde med idag.
Å det är tydligen roligt att leka med min lilla kompakt-kamera som är vattentät, vilket Björn och Johan kom på idag...
Och att snorkla här är som att titta ner i ett akvarium med en och annan färgglad fisk här och där. Längtar verkligen tills jag ska ut på riktiga rev som lever och sprudlar av färg för de gör inte dessa. Vi såg förresten något som vi tror är en liten baby-haj, en ca 14 cm lång leopardhaj... men är inte alls säker på om det är det så rätta mig om jag har fel.
Och vad det här är skulle jag bra gärna vilja veta. En sjöstjärna, bjäckfisk eller havsspindel? (Nu är den fotaograferad med macro, så den ser kanske extremt stor ut. Men armarna varierar från 10 till 20 cm i diameter. Och de finns i massor.)
Padang Padang Beach - Bukithalvön - Bali

5 kommentarer :

CC sa...

Vad söt den var lilla leopardhajen :)
Jättekul att komma in här o kika på din spännande resa!!
kram C

Tina S sa...

Så härligt det ser ut! Vilka roliga undervattenbilder!

Kolla vad jag hittade.
http://www.azote.se/index.asp?q=ormstj%E4rna&s=s%F6k+bilder

Christine Holm sa...

-En ORMSTJÄRNA alltså! Coolt!
Intressant att de saknar både anus och ögon. Hum... underligt djur det där.

Anonym sa...

din babis haj ar inte alls en babis haj. Det ar en babis oriental sweetlips. Den forsoker imitera en flatworm som simmar for dom ar giftiga och pa sa satt sa lamnar de andra fiskarna den ifred sa den inte blir uppaten. Tankte bara dela med mig eftersom jag visste detta. tjo

Christine sa...

Coolt! Alltid kul att veta vad det är man sett. En Oriental Sweetlips (Juvenile) alltså. :)