Ubud Hanging Gardens Hotel

-Vilket sjukt jävla fantastiskt underbart ställe. Får man säga så?! Ja, i det här fallet tycker jag faktiskt det. Vid UBUD HANGING GARDENS HOTEL kan man då snacka om lyx och flärd! 

Det började med en taxiresa på 1,5 timme inåt landet. Björn fortfarande helt ovetandes om vart vi ska och hur vi ska bo. Vägarna blir mindre och mindre och vi åker högre och högre upp. Vi kommer fram till grinden till hotellet och bilen genomsöks av en vakt, som till och med kollar underredet med en spegel. Själva receptionen, ett stor öppet hus, avslöjar inget speciellt egentligen. Men via välkomnandet och alla formaliteter förstod man ganska snabbt att det här är ett "fint" ställe. En anställd bugar och bockar och öppnar dörren till en spårvagn som tar oss neråt för en brant sluttning.

Vi visas biblioteket, varifrån man även kan låna filmer upp till rummet. Vi får se den stora restaurangen med utsikt över dalen, vi får en enormt god välkomstjuice och får sitta ner i några stora fåtöljer i den vackra inomhus / utomhus-lounchen. Björn är mycket positiv och tycker att vi hamnat på ett fantastiskt ställe, å tackar redan för sin presentupplevelse. Personalen visar oss även poolen, som för övrigt är helt magnifik, och pratar vidare om en massa information. Berättar bla om temperaturen i den allmänna poolen samt i vår EGEN POOL! Men Björn ser inte ut som om han fattat vad hon just sagt. 

Gissningsvis har guiden pratat föööör länge och Björn slutat lyssna för ett bra tag sedan. Och jag förstår honom för de här hotellet och platsen det ligger på saknar motstycke. Vi tar spårvagnen upp till stället där vi ska bo... och nu börjar Björn inse ett och annat. Vi kliver innanför två träportar, vår alldeles egna entré alltså. Innanför finns två hus som delas med en altan som går över till en endless-pool som går runt det ena huset. Åt andra sidan fortsätter altanen utåt, prydd med middagsbord samt två solstolar. Det högra huset är vardagsrummet, med soffa, TV-möbler, TV, AC och en större inglasad dusch och toalett. I det andra huset finns sovrummet varifrån man har utsikt över den egna poolen och hela dalen nedanför. Det finns också ett jättestort badrum med badkar, två handfat, toa, morgonrockar, tofflor, mängder av handdukar, ytterligare en TV. Och i anslutning via en större glas-skjut-dörr ett öppet massagerum och ytterligare ett badkar och dusch (vi har alltså tre duschar!?!?) Och vid det här laget känns det som om vi kommit till ett jättehus och att rundturen aldrig har ett slut.
Rummet är fullt av blommor överallt och vita blommor ligger ordnade som ett fint hjärta på sängen. Det stora badkaret är fyllt med röda blommor och varje handduk pryds av en mindre vit/gul blomma. Jag har aldrig sett Björn le så enormt mycket förut men ändå kunna le lite mer och mer för varje minut. Hans första kommentar efter rundvisningen "jag har aldrig någonsin bott på ett sådant här ställe, jag har aldrig ens blivit insläppt på ett sådant här ställe tidigare". Och efter det "det här är sjukt mysigt", vilket han sa minst 100 gånger under samma dag. Ubud Hanging Gardens är utan tvekan det finaste och lyxigaste stället vi någonsin bott på. Så obeskrivligt vackert och med en utsikt och miljö utöver det vanliga. Ett helt magiskt ställe, mer kan jag inte säga. Och Björn avslutade våra två dagar där med "det här var bland de bästa dagarna i mitt liv".
Ubud Hanging Gardens Hotel - Norr om Ubud - Bali

17 kommentarer :

Nathalie sa...

Oj vilket fantastiskt ställe!! Detta blir nog ett måste på nån framtida Bali-resa=)

Ingela sa...

Åh heeeeerrregud jag grinar just nu. Vilket ställe, vilka bilder, vilken text, går att leva sig in i Björns tankar och känslor, Sa jag att jag grinar. Åh heerregud vilket ställe. Underbart kärleksfullt att få se er två där, allt har sin mening, allt har sin mening! Bamse kram med värme

Sofia sa...

Alldeles underbart. Kram gumman

Anonym sa...

Heeelt otroligt!!! Vilket ställe!!! Skulle gärna vilja uppleva ett besök där./Kram Anette

Anonym sa...

Åh... sitter o snyftar här på jobbet framför datorn... vad fint o vad roligt att Björn blev så glad!!! Linda

Christoffer Holm sa...

Fan ser ut som min lägenhet i stockholm, bara polen som skanas.

Anonym sa...

Hej. Så fin blogg, vad duktig du är!! Hanging Garden ser helt ljuvligt ut. Vad betalade ni per natt? Vi åker till Bali 6 mars för en månads semester:) Tack för en massa bra tips! Mvh,Lisa

Christine sa...

Tack Lisa. :)
Det var ett tag sedan vi var där så jag mins inte exakt, men tror vi betalade mellan 2000-2500Kr per natt (totalt för två pers).

Anonym sa...

boka du detta på plats eller boka du hemmifrån?

Christine sa...

Jag bokade via Agoda.se

(http://www.agoda.com/asia/indonesia/bali/ubud_hanging_gardens_hotel.html)

Anonym sa...

min pool är större , lyxigare och dyrare men så äger jag en hel ö också

Christine sa...

Coolt att äga en hel ö! Med bra surf också eller? När blir vi ditbjudna? ;)

Anonym sa...

Jag skulle vilja gifta mig bara för att kunna åka på bröllopsresa dit!! Älskar bali och älskar ubud!

Ann sa...

Enastående! Definitivt ett hotell att titta närmare på inför nästa resa!

Anonym sa...

Jag skulle vilja tacka dig för denna underbara blogg med massor av tips på resmål och tips på restauranger, hotell och saker att göra på resmålen! Jag och maken ska åka till Bali i juni och bo på Ubud Hanging Garden tack vare att jag såg det här, ser helt underbart ut! Vi ska vara på Bali i 3 veckor och jag längtar så! /Anette

Christine sa...

Åhhh va kul att höra Anette! Tack, tack! Och ha det så underbart på Bali! :-)

Anneli sa...

Tror du det är möjligt att komma dit och betala för att vara där över dagen? Om man vill bada i poolen o sådär tänker jag.

Om ja- vet du möjligtvis vad det kostar?