"Råttan" & Björn

Björn har redan låst upp och gått in genom ytterdörren. Men innan jag hinner in hör jag Björn: "Älskling det är en råtta i soptunnan! Jag såg den försvinna in i den nu!"
-Nej, det kan inte vara möjligt, hur skulle den ha kommit in. Vi har haft allt stängt, både dörrar och fönster och det var inte länge sedan vi var här.
"Det är en råtta i soptunnan, en stor en! Jag lovar, den sitter säkert i plastpåsen under kanten utanpå soptunnan! Jag såg den!"

Så sent som i går pekade jag utanför fönstret och visade Björn att en liten söt råtta kröp i taknocken (alltså utanför huset). Men hade jag inte visat den så skulle han förmodligen inte tro att en råtta nu har intagit sig in i vår 30 cm höga soptunna som dessutom har ett stängt lock som man öppnar via en fotpedal. Men han är envis. Själv så hör jag inte ett ljud från soptunnan och jag är i full gång med att tända taklamporna och stänga dörren in till sovrummet. Björn hör jag prata i bakgrunden, något om att "kryper det upp en råtta ur den där soptunnan nu så har jag panik!". I samma stund som jag vänder mig om så ser jag Björn stå uppe på en stol och med golvmoppen i högsta hugg. "Jag har panik, jag rör inte den där soptunnan!" säger han. Jag ler så stort åt vad jag både ser och hör. Han menar faktiskt allvar, han har panik. Dessutom står han på en stol och med en golvmopp i famnen! Vilket gör att jag knappt kan sluta le och skratta! Det här är ju sådant man bara ser på film ju, inte något som händer i verkligheten, framförallt inte att Björn står där uppe, han är inte den som är på det sättet. Men kul har jag och jag hör fortfarande inte minsta prassel eller ljud från soptunnan, vilket gör situationen bara ännu mer underhållande. Jag tar golvmoppen från honom. "Nej vad gör du, det där är mitt skydd", säger han och hoppar samtidigt ner och ställer sig bakom mig och får tag i en handduk som han viftar med. Jag petar på soptunnan med golvmoppen och hör fortfarande ingenting. Björn har samlat mod och tar över och gör samma sak. Med mer styrka i golvmoppen så puttar han ut soptunnan mitt på golvet... och en livrädd, knappt 5 cm lång gecko skyndar upp för väggen. Samtidigt som Björn andas ur sig en stor suck av lättnad så skrattar jag så nästan tårarna rinner.

7 kommentarer :

Linda sa...

Ha, ha, ha...

Vad hände med storebrorsan som lekte med huggormar som liten???

Blivit lite äldre o kanske lite fegare?

somensaga-sofia sa...

Det skrattas gott här med ... :)Men jag kan förstå Dig Björn. Jag tycker också de är läskiga, det är för att de är så kvicka.

Björn sa...

Haha, jag vill inte alls påstå att Christine ljuger, men hennes fantasi är i kanske lite livligaste laget. Jag tyckte det va jobbigt, men faktum kvarstår att det va jag som kolla ordentligt, öpnna soptunnan (med golvmoppen) medans CHRISTINE stog på stolen :) Sen hurvida jag hoppat upp på stolen tidigare när Christine snodde mitt vapen (golvmoppen) låter jag va osagt :)

Christine sa...

Ha, ha, ha! Jag mins exakt vad jag såg och det kommer jag le åt länge. :)

Björn sa...

Kan tillägga att ingen riktigt visste vad som skulle hoppa upp ur soptunnan. Det kunde va en råtta, en kungskobra, en bitsk varan eller ja en gecko :)

Linda sa...

: )

Siv Ho sa...

Hur det än gick till så var det riktigt roligt att läsa historien om Björn och råttan, tack för att ni bjuder på er själva - Björn you made my day! - och mitt liv kanske lite längre också?