Bali Elephant Camp

Let's go for a bumpy ride...
Som liten såg jag en bild på människor som red på elefanter och jag blev minst sagt fascinerad. En bild som levt kvar i mig enda sedan dess och som gav mig en dröm om att en dag ska jag också bäras fram av ett sådant stort imponerande djur. Kanske finns det en barndomsdröm inom varje människa. Jag hoppas i alla fall det och att alla någon gång får uppleva något de drömt om. Idag blev min barndomsdröm till verklighet och vilken känsla. Det var spännande, kul, vackert, och minst sagt skumpigt. Korgen (läs jag) åkte åt höger, vänster, framåt, bakåt, höger, vänster, framåt, bakåt osv. Ibland med sådan lutning att det var svårt att hålla sig kvar. Elefanten vi satt på, en 22-årig "dam" från Sumatra, gillade vatten... och på väg ner genom ett vattenhål sa skötaren
"I hope you like to swim, because she does!"...På Bali finns tre ställen att rida elefant på. Vi besökte Bali Elephant Camp, det billigaste utav dom tre. I priset som var ca 400kr/person ingick pickup från Kuta, en tur på elefant, samt en trerätters middag. Hela stället kändes äkta och på riktigt. Det låg även väldigt vackert beläget precis ovanför en djup ravin som sluttar ned till Ayung River. Kul är även att detta kallas för
"A True Balinese Experience" med tanke på att elefanter aldrig funnits naturligt på Bali, utan kommer från andra öar i Indonesien.


5 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Vilka fina bilder! Vi red elefant när vi var på Thailand. Vi bokade det nog mest för ungarnas skull, men det var faktiskt en upplevelse för oss också. Särskilt när man fick sitta på huvudet och rida och det kändes som att man fick mer kontakt med elefanten :)

Vicky sa...

Så roligt att du fick förverkliga din bardomsdröm! Dom är verkligen enorma elefanter. Minns när vi red på elefanter i Thailand för ett par år sedan, snacka om att det var guppigt! Trodde också att jag nästan skulle trilla av :)

Elin Andersson sa...

Det ser ju aningens vingligt ut. Vad modig du är som vågar mata den stora rackaren direkt från handen!

Christine sa...

Ja de var både vinglit och guppigt, och i nedförsbackarna hade faktiskt en rejält stor mage kunnat sitta fint för att hjälpa en att sitta på plats i korgen. ;)

Jag tror man får en bättre resa om man sitter på huvudet på elefanten, för det såg inte alls lika vingligt ut för skötaren som satt där. Och precis om "Freedomtravel" skrev så får man nog bättre kontakt med djuret. Men kommer jag till Thailand någon gång så får jag testa det då.

Bali Elephant Camp anordnar även bröllop på elefant, vilket såg otroligt vackert ut. Så om någon vill gifta sig på ett annorlunda sätt i en vacker miljö med fint utsmyckade elefanter så ställer jag gärna upp som fotograf. :)

Marica sa...

Å vad mysigt <3