Menjangan IslandBalis glömda paradis!
Man kommer till stunder i livet då man inser att man verkligen lever och det mer än någonsin. Balis västra sidan är fantastiskt, glömd av turister och här bjuds man på ett vackert harmoniskt lugn. Naturen skiljer sig avsevärt från övriga ön och på ett positivt sätt, där man åker över berg och dalar och njuter av varje väldoftande andetag av nejlikor som kommer längs vägen. Jag trodde här om dagen att jag hade sett den vackraste miljön som ön har att erbjuda när det gäller snorkling. Men det hade jag absolut inte. För upplevelsen vid ön Menjangan idag gav den bästa snorklingen jag någonsin haft. Vilket underbart och helt fantastisk ställe! Med Bali i horisonten, turkost vatten, klar sikt, levande koraller och mängder av fiskar i regnbågens alla färger njöt jag av varje paddeltag. Overkligt, men på riktigt.

Alla koraller, så förtjusande. Alla fiskar, så imponerande. All natur, så fint förtrollande. Och inte att förglömma är avgrunden, som så mystisk läskig kanske gör just detta ställe till vad det är -så speciellt och annorlunda. Alla fina böljande koraller övergår plötsligt till ett tvärt stup som slutar i mörker. Jag har aldrig någonsin sett något liknande! Men känslan av att ta ett djupt andetag, simma längs kanten och blicka in i det djupaste blå vatten var magisk. Försöka se slutet, försöka se botten, men allt man såg var skuggor av större fiskar och man skulle nog kunna stirra sig blind in i detta mystiska paradis. Snorklingen här bjuder på en trollbindande skönhet jag aldrig sett någon annanstans. Just avgrunden och vraket Anchor är det som lockar många dykare till ön Menjangan och jag förstår helt klart varför. FLER BILDER FINNS ATT SE I BILDGALLERIET.
(I galleriet, notera gärna den stora blå "piratbåten", det är en hotellbåt).

11 kommentarer :

Vicky sa...

WOW! Vilka superfina bilder och vilka underbart vackra miljöer ni befinner er i! Att snorkla runt bland vackra koraller och färgglada fiskar är bland det bästa jag vet, så jag njuter av varenda bild här och är aaaaaningens avundsjuk på er ;)

Ha det bra!

Christine sa...

Tack, tack! :)

Bylundsdotter sa...

Åhh!! Fantastiskt! Christine, du skapar inte ett litet resesug hos oss här hemma utan ett RESEBEGÄR! :)

Christine sa...

Så bra, då kommer ni hit snart då? Jag planerar ett återbesök för Elin A här i början av mars ungefär så det kanske passar er bra också. ;)

Nathalie sa...

Fantastiska bilder! Vad gör man hemma i Sverige?=)

Elin Andersson sa...

Jag funderar på om ni skulle kunna icensätta någon typ av kidnappning av mig där nere så kanske jag kan bli kvar tills ni åker hem? Verkar ju finnas hur mycket som helst att uppleva :)Om 3 veckor ses vi!

Anonym sa...

Härliga bilder, härlig text! Jag älskar Bali för naturen och havet! Missa inte en guidad cykeltur ner från vilkanen mitt inne på ön, 3 mil nerförsbacke, inte helt fel! Vi bokade från lilla staden Ubud! /Erik

Christoffer Sandberg sa...

Jättefina bilder! Vad har du använt för kamera för att fota under vattnet?

Christine sa...

Jag använder mig av två olika. Min stora kamera (Canon EOS 5D Mark II) som jag har ett vattenhus till, Ewa-Marine U-BXP100. Men det är rejält opraktiskt och svårmanövrerat. Men det blir bra bilder efter lite bök. :)

Sen har jag en kompaktkamera från Olympus,
µ 8010, som är stöttålig och vattentät ner till 10 m. Mycket praktisk som en "slit å släng kamera" men inget jag är nöjd med. Den fungerar ok under vatten, ovan land har den många minus, de största att den är enormt seg och långsam och livslängden är inte lång.

Anonym sa...

hej du!
Var ligger denna ö?? är der lånt från bali

Christine sa...

Ön tillhör Bali och ligger strax utanför västra spetsen. Enklast är att bo i Pemuteran och åka på dagsturer med båt ut. Finns en liten hamn nära Pemuteran där det går flera turer om dagen, men i princip alla hotellen har koll eller till och med egna turer som man kan åka/boka med. Ön är ett naturreservat, obebodd, och det enda som finns byggt på ön är ett tempel. Därav den fina och välbevarade naturen runtomkring. :)