Sing Sing Waterfall


Sing Sing vattenfall - lätt och svårt på samma gång
Vägen hit var otroligt smidig och enkel. Endast tre kilometer väster om Lovina och en avfart från huvudvägen så var vi framme. På den lilla vägen blev vi mottagna av ett par unga killar, som vinkade in oss på parkeringen. Och det var här det roliga började. Parkeringen bestod av två parkeringsplatser! Men vi var uppenbarligen de enda besökarna så bilen fick tacksamt stå där under tak av gröna växter. Mopeder upptog den andra parkeringsplatsen, lite längre in spelades det biljard och på höger sida fanns en lite kiosk. Med badkläder i en påse och stativ och kamera i handen tog vandringen sin början. En glad guide fick vi även med oss utan att vi bett om det och här var de ivriga på att visa oss vägen. Så i snabb mars tog vi oss fram igenom ett enkelt skogsparti, inte långt och det var ovanligt enkelt.

Vid det första vattenfallet stannar nog troligtvis de flesta och nöjer sig med det. Men på andra sidan vattnet (ja det forsande vattnet mitt framför en) så kan man skymta en stig in i ett snår, i alla fall om man vet att den finns där. Och enligt guiden skulle vandringen (läs klättringen) upp till nästa vattenfall ta fem minuter. Härifrån valde vi att gå på egen hand för guiden gick så fort fram att jag inte han ta mina bilder. Och genom det första vattnet tog vi oss ganska enkelt, utan att bli blöta om kläderna. Men sen gick det brant uppför, in under klippor, genom snår, med stup på en sidan, genom nästa vatten, över stora stenar, ner genom mer vatten. Här började man fundera om det över huvud taget fanns ett ytterligare vattenfall. Men jo då, det fanns det. Ett större och finare vattenfall än det första. Men vi förblev inte torra om kläderna längre.
Under vandringen vid vattenfallen mötte vi bara ett annat par, som valt att se det översta vattenfallet med guide och fick då ordentlig hjälp. Se mer i bildgalleriet Sing Sing Waterfall.

5 kommentarer :

Vicky sa...

Mycket vackert, som vanligt! Bali verkar ha väldigt mycket sevärt att bjuda på. Har själv aldrig sett ett vattenfall i verkligheten, men man blir ju bra sugen på att leta reda på ett när man ser dom här fina fallen :)

Tina S sa...

Åh vad härligt ni verkar ha det Christine! Nu som då längtar jag bara tillbaka till underbara Bali! Hoppas att ni mår bäst! Stora kramar från Tina.

Michaela sa...

Vilka fantastiska bilder! Och vad ni verkar ha det bra! (Njut av varje minut! Hit kommer jag tillbaks)

Malee sa...

Wow vilka bilder du tar! Hej från Phuket och lata hundens matte.

Anonym sa...

Ni verkar ha det bra, strålar ikapp med Daniel och Viktoria. Snart kommer vi - har börjat räkna ned. Ni har ju sett och upplevt så mycket så vi får specialguider som ger oss det bästa av vackra Bali.

Kramar

Siv