Balines för en dag

© Company: Niko-Niko Tour, Make Up/Stylist: Keniasih, Photo: Dewa, Image editing: Christine Holm

Nu har jag testat hur det är att vara Balines för en dag. -Väldigt roligt och annorlunda! Men det är inte lätt, det är inte svalt och det är absolut inte som en dans på rosor. Hela klädseln består av tyger i olika lager och längder, inte en endaste knapp eller spänne finns för att hålla ihop allting. Smycken i överflöd och allt i blänkande guld. Meterlånga breda band hårt snört runt överkroppen så de djupa andetagen fick man spara på. Men nog satt sakerna på plats och uppe minsann. Och rejält varmt var det kan jag lova! Sen att försöka röra sig bland alla färglada lager av tyger, oj, oj, då även försöka röra sig som dom gör när dom dansar... hum... det kan se lätt ut när Balineserna själva gör det. Men herre gud så svårt det var! Förstår nu att det ligger mängder av år med träning bakom de traditionella Keek-danserna och att varje lite fingerrörelse har enormt stor mening.  


9 kommentarer :

Vicky sa...

Hehe! Vad häftigt det ser ut! :)
Hur kommer det sig att du fick prova på det här?

Siv H sa...

Du blev verkligen fin, ser ut som en sagodrottning.

Kram Siv

Elin Andersson sa...

Rohoho, vilken pingla! Lite kul att få känna på kulturen på riktigt? Större förståelse kanske? Finns det några som går med den klädseln till vardags, eller är det bara festkläder?

Christine sa...

Man tackar! Ja till och med Balineserna själva sa flera gånger "Ohhh you are so beautiful". Viket va väldigt roligt, å jag kände mig även lite som en sagodrottning. :)

Just den klädseln jag har på mig har de vid finare tillfällen, stora ceremonier eller tex bröllop. Men de har ju mängder med ceremonier här så dagligen ser man människor i vackra ceremoni-kläder. Männen har även de tyg (typ sarong) runt midjan och nedåt, samt en form av vit huvudbonad. Kvinnorna har alltid korsett och utanpå det olika tyger i olika längder.

Freedomtravel sa...

Fantastiskt vackert! Häftigt att få vara med om att ha på sig såna vackra och exotiska kläder! Men förstås inte lika bekvämt som shorts och flipflops... ;)
Vi har förresten uppdaterat vår länksida och lagt in en länk till din superfina blogg.

Christine sa...

Svart till Vicky: Jag blev sugen på att testa och letade då upp ett företag som faktiskt gör det möjligt, Niki-Niko Tour.

e.ko sa...

så fint:)
spännande å testa på!

Marica sa...

Å vad häftigt! Vilken upplevelse du är iväg på! Kram vännen

Tina S sa...

Åh jag såg inte att det var du först Christine. :) Gud vad fint, och va roligt att få testa på! Riktigt fint foto.