Changi Airport

Det är inte varje dag man spenderar sju timmar på en flygplats men idag blev just en sådan dag. Björn blev sjuk igår, fick feber och ont i hela kroppen. Vi fick ha kvar hotellrummet en timme längre, men efter det fanns inte mycket mer att göra än att sätta oss på flygplatsen och vänta på att få komma hem. Stackarn var så vek att jag knappt trodde vi skulle kunna ta oss med flyget. Tack och lov hamnade vi på helt rätt flygplats.

Changi Airport har fullt ut fattat hur man slår ihjäl långa tråkiga timmar av väntan.
För det första är flygplatsen enorm, den är stilren, modern, fin och har mängder med butiker. Så man fick mer känslan av att vara i ett shoppingcentrum än på en flygplats. Internetstationer fanns det uppställda i mängder och hur lätt är det inte att bara surfa bort ett par timmar. Terminal 1, den som vi satt på, hade även flertalet mysiga fik med mjuka sköna fåtöljer, massagestolar och dessutom väntrum med liggstolar istället för de där vanliga obekväma metallstolarna som finns på de flesta flygplatser (mins stengolvet i New York. Usch). Och i en sådan liggstol tillbringade Björn många timmar under en varmt filt som även den ingick. Terminal 1 hade naturligtvis också en pool samt området "Cactus Garden". En utomhus del på tredje våningen, där man kunde njuta av den varma luften på en parkbänk bland gröna växter. Mycket trevligt! Där fanns även en bar under blå parasoller, Harrys, som stolt skyltade med "Cold Beer & Warm Service". Och det med all rätta, för det var ordentligt kallt inne på själva flygplatsen. Så passa att kameran helt immade igen då vi satte oss ute i Cactus Garden.

8 kommentarer :

Linda sa...

Hur är det med dig nu Björn? Inge kul att vara hängig när man är på resandes fot...

Vicky sa...

Usch det är inte kul att vara dålig då man ska flyga, stackarn. Tur att flygplatsen hade så mycket bekvämligheter att bjuda på!

Christine sa...

Det var enorm tur att flygplatsen hade sådana bekvämligheter som den hade, så Björn kunde vila ordentligt.

Björns höga febern har inte gått ner och vi har varit till sjukhuset idag där de tagit prover. Vilka vi fortfarande väntar på att få svar på och jag hoppas verkligen inte att han fått denguefeber, den elaka varianten. Dumt nog så hade vi bara med oss Ipren när vi var Singapore och Ipren ska man absolut inte äta om man har dengue. Fick vi veta idag, det förvärrar tydligen bara saken. Så nu hoppas jag ännu mer att han inte har denguefeber. Hädanefter kommer vi nog alltid hålla oss till Alvedon.

Anonym sa...

Tur att du har vana att hänga på flygplatser sen tidigare Christine, kommer aldrig glömma vår härliga natt på ett stengolv i New York... ;-)

Kram Malin

Christine sa...

Ha, ha! Nä den natten på stengolvet är ganska oförglömlig, precis som den där jul-hiss-musiken de spelade om och om och om igen. :)

Anonym sa...

Hihi, jag ska faktiskt tillbaka till den flygplatser om dryga två veckor, ska bli spännande att höra om samma skiva rullar än..:-)

Malin sa...

Hihi, jag ska faktiskt tillbaka till den flygplatser om dryga två veckor, ska bli spännande att höra om samma skiva rullar än..:-)

Christine sa...

Malin du får rapportera och berätta om julskivan fortfarande går på repeat. Och hopps du inte har samma långa mellanlandning som vi hade när vi var där senast. Vart går semestern nu förresten?