Durian - Frukternas Konung

I reglernas stad Singapore såg vi mängder av förbudsskyltar mot just frukten Durian. Varför? Kanske för att den luktar illa? Jag vet faktiskt inte, men på Bali är i alla fall frukten välkommen och säljs lite överallt. Och eftersom jag tidigare presenterat en av mina favoritfrukter, Manggis - Frukternas Drottning, så får nu motsatsen till den, Durian - Frukternas Konung, sin stund i rampljuset. Men varför är den stora frukten så förbjuden i Singapore?

8 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Jag har hört om den här frukten flera gånger, och om att den ska lukta så fruktansvärt illa. Att man förbjuder den ungefär som vi förbjuder surströmming i hyreshus... Men jag har aldrig sett, luktat, eller smakat på riktigt... börjar bli lite nyfiken nu ;)

Bylundsdotter sa...

Det är doften har jag också hört. I en artikel jag läste beskrev man att äta Durian som att sitta instängd i en kloak och är vaniljkräm... :)

Wysteriia sa...

Svar: Ja tyvärr så har hon inte kommit hem än :( Jag blir ju inte mindre orolig av att tydligen två andra katter i området också försvunnit :(

Elin Andersson sa...

Det är doften och det är helt förståeligt. Den smakar dock inte lika illa som den luktar, men det är ändå ingen favorit eftersom lukten liksom förtar smaken, oavsett...

Daniel Oikari sa...

Singapore gillar hålla sin stad "clean & disneylike" så japp, det är lukten:).

"Durian’s stinking and putrid smell has prompted Singapore to make Durian illegal in public transport and hotels. It is also banned in Singapore airlines and many other airlines have also followed suit."

Vicky sa...

Har aldrig sett frukten förut så den kan jag tyvärr inte uttala mig om. Men jag kom att tänka på en helt annan sak. Sa inte du att ni skulle åka på forspaddling för ett tag sedan? Hur gick det, var det kul?

Ha en bra dag! :)

Christine sa...

Jo vi skulle ha åka på forspaddling för flera veckor sedan. Men det sköts upp pga att Marie och Jeroen (som vi skulle gjort det med) blev tvungna att skjuta på semestern. Men snart så bär det av på forspaddling för de kommer hit på måndag. :)

Siv sa...

Vi hoppas att det bjuds på annan frukt än detta när vi kommer till Bali.