Körkort på Bali

Bali kallar jag för "mopparnas ö" och det är inte utan anledning. Det är det absolut enklaste sättet att ta sig fram på, men om trafikreglerna kan jag enbart säga "Kör bara och gör som alla andra", för jag finner inte många regler. Det finns inte mycket i trafiken här som är logisk. Det är tydligen helt ok att köra fyra bilar i bredd på en tvåfilig väg, och det är inget konstigt med u-svängar på motorvägen.

Men för att som Svensk få köra moped här lagligt så måste man ha motorcykelkörkort. Har man det är det smidigt att ta med sig ett internationellt körkort (fixas snabbt hos Motormännen i Stockholm). Har man inte motorcykelkörkort men vill hyra och köra moped ändå, så finns två sätt för att ordna det på. Antingen göra en riktigt uppkörning här på Bali eller tex betala sig till ett körkort i en bar. Läs gärna Elins inlägg om uppkörning.

2 kommentarer :

Amelie sa...

Vilken härlig blogg! Jag och min sambo åker till Bali för två veckors semester på fredag den 29e och jag har fått jättemycket inspiration av att läsa din blogg, med tips på utflykter och jättemycket fina bilder att titta på! :)
Jag ska fortsätta läsa Bali-delen tills vi åker på fredag så kommer jag vara expert :D

Christine sa...

Va roligt, tusen tack. :)