Pandan Sari Cafe

En av min och Björns favoriter på Bali, fiskerestaurangerna på stranden i Jimbaran. Och det kan va så att vi varit här extremt många gånger, för när vi kommer får vi alltid ett glatt "Welcome Stockholm!" och diverse handslag från personalen. Men platsen och maten är så underbart ljuvlig så det är svårt att hålla sig här ifrån. Färsk fisk eller skaldjur är det som alla menyer erbjuder. Och enligt min mening är restaurangerna längst bort på stranden de bästa. Bland vattentankar och istankar pekar man på den fisk man vill ha, som sen grillas på en rökig eld av kokosnötsskal och därefter serveras med ris och fyra olika såser, en grön sallad och färsk frukt till efterrätt. Kan bara sammanfatta kvällen med tre ord; vänner, mat, underbart!

5 kommentarer :

Malin sa...

Å va härligt ni verkar ha det, är sååå avis!!! Förväntar mig rapport från Elin när hon kommer hem! ;-)

Stor kram/Malin

Anonym sa...

vart ligger denna resturangen?

Christine sa...

I Jimbaran. Tar man en taxi från Kuta och säger att man vill till fiskerestaurangerna i Jimbaran, och de närmast Four Season Hotel så hamnar man rätt. :)

Anonym sa...

vart ligger priserna när man åker taxi? ja och min sambo ska åka dit i 2 veckor och vet ej om vi ska åka runt med taxi eller ta oss runt med moped. blir man lätt lurad där?

Christine sa...

Att åka taxi är billigt, väldigt billigt. Och att föredra är bolaget Blue Bird, blå bilar med en liten fågel på den vita skylten på taket. Vi blev aldrig lurade av någon taxi för de körde alltid med taxameter. Men däremot besökare som kom ner och som åkte till de riktigt lyxiga delarna/hotell blev lurade på mer pengar än vad det skulle kosta. Tror de fick betala 230Kr för 1 timmes taxiresa. Vilket fortfarande är helt överkomligt med tanke på taxipriserna i Sverige. :)

Om ni bör åka moped eller taxi beror lite på vart ni ska. Moped är enormt smidigt och oftast det som tar en fram fortast. Brukar kosta ca 40kr/dag att hyra en. Men taxi funkar det också. Men vill ni åka runt på längre turer och se saker så rekommenderar jag att ni hyr en driver. Då brukar man även få en del guidening och de berättar glatt om allt som finns och ger gärna förslag på fler saker de vill visa. Deras sätt att tjäna pengar såklart så varför inte. Och att hitta en driver är inte svårt, de kommer va mängder med folk som längs gatorna frågar er "transport"? Nu mins jag inte exakt vad det kostar men har för mig att vi betalade 300-500kr för en driver en hel dag (då ingår bil, bensin och chaufför som även väntar på er om ni vill tex av och bada vid någon strand, gå in i tempel, äta på någon restaurang osv).