Poliser

På Bali finns det två typer av poliser, korrupta poliser och vanliga poliser. Och där tyvärr de hederliga är väldigt få i antalet. Vi har blivit stoppade ganska många gånger i poliskontroller och flest gånger av korrupta poliser som endast är ute efter pengar. Så jävla irriterande är det! Men vi har lärt oss hur man enklast göra sig fri från att betala de höga mutor dom försöker sno åt sig.

Först visar man de papper de vill se; registreringsbevis samt internationellt körkort. Vet man vart man har det så klara man sig oftast och det räcker så. (Men de flesta turister vet inte vart registreringsbeviset till mopeden sitter och åker då dit på att betala mutor). Har man otur så råkar man ut för en konstapeln som trots alla korrekta papper inte nöjer sig, utan hittar på något att bötfälla en för. Som i stackars Elins fall, att hon blinkade för länge. För att ta sig ur en sådan situation säger man att man accepterar boten, ber om det skriftligt samt om konstapelns namn och uppgifter. Då brukar de ge sig. Men om det mot alla förmodan inte fungerar det heller (vilket det gör). Då ta man glatt fram kameran och säg att man vill ha en bild av sig själv och polisen. -Det gillar dom absolut inte! Det testade jag idag när vi blev stoppade! Konstapeln satte sig på moppen och for därifrån illa kvickt. Och förresten, jag tog ingen bild... -jag "råkade" bara komma åt avtryckaren i farten då han gav tillbaks Björn sitt körkort.

5 kommentarer :

e.ko sa...

så irriterande...
men skönt å höra att ni vet minsann;) hur de dära baliska konstaplarna ska tas-SMILE!!

kram erika

Ingela sa...

Ha BUSTED! Vilken jvla typer och system. Undra hur det skulle funka hemma i Sverige, är det ett annat ord för svart taxi, "svart polis"? kram

CHIRRE sa...

hahahah, smart!:P

svar: återigen, förlåt för att jag tog bilderna! jaa, det tror jag också, can't wait!:)

Nemo sa...

Lysande!

De tipsen noterar jag nogsamt....

Madelene sa...

Haha, dem där korrupta har jag stött på en gång.
"You pay, or tomorroy you go court, now you decide!" 400:- svenska kronor! uhua!

Men nu i sommar vet vi hur vi ska agera ;)