White Water Rafting

En skön och harmonisk "söndagstur" guppande på en lugn å. Så sammanfattar jag den 12 kilometer långa forspaddlingen vi gjorde på Telagawaja River. Vi var samtliga inställda på en riktigt ordentlig forspaddling. Klass 4 skulle det vara och vi antog att de skulle bli kul, omtumlande och slitsamt. Vi var även förvarnade av Piia och Juho, som redan testat äventyret och beskrev det som "It´s fun, if you don´t die". Tyvärr så var det inte alls så häftigt eller jobbig eller slitsamt som vi hade föreställt oss. För det mesta guppade man lugnt och harmoniskt sakta fram. Men det gav ju å andra sidan tid till att beundra de enormt fina miljöerna som vi faktiskt passerade. Med höga klippväggar på båda sidor totalt täckta av grönska. Samt risfällt och vattenfall om vartannat. Sen kom ju stupet på slutet... hi, hi... roligt!

Kolla gärna dessa två filmklipp nedanför. 1) Då killarna fastnar, och lämpligt nog mitt under ett vattenfall. 2) Då killarna åker ut för stupet och Björn förflyttas (ofrivilligt) från främre delen av flotten till att landa på Erik som sitter bakom...6 kommentarer :

Freedomtravel sa...

"Harmoniskt" är inte direkt ordet jag skulle använda för vår rafting-tur i somras... Forsränning på Nya Zeeland för några år sen var riktigt trevligt, men i Vindelälven i somras... huh! Ok, jag är kanske lite feg vilket kan förklara en del av saken, men det var 3 meter höga vågor och man var tvungen att paddla stenhårt trots mjölksyra, för annars skulle båten välta... Jag var sååå glad att jag överlevde. Jag kommer inte att forsränna igen, lovar ;)

Linda sa...

Såååå kul o uppskattat med videoklipp... Mer sånt tack!

Malin sa...

Wiiiiii, ser grymt kul ut!

Christine sa...

"Harmoniskt" skulle jag inte heller kalla den forspaddling jag gjorde i Costa Rica för några år sedan. Oj, oj, det var klass3 men betydligt "värre" än denna som var klass4. Helena du får åka hit till Bali och forspaddla, då slipper du alla stora vågor. Kanske skippa stupet på slutet bara så överlever du garanterat. :)

Åsa sa...

de där ser värre ut än forsränningen i Testeboån
men de ser kul och spännande ut
kram åsa

Christine sa...

Ha, ha! Nä Testeboåns forsränning är faktiskt värre och roligare (bortsett från stupet). Så nästa sommar tar jag med mig Björn och kommer ut och hälsar på för en tur på ån på gammalt hederligt sätt. :)