Golden Silk Orb Weaver (Nephila)

Jag har ingenting emot djur egentligen, förutom ett slags djur. -Spindlar! Jag avskyr alla dessa krälande, hoppande, snabba, lömska, smygande små eller stora djur. Här har vi en Golden Silk Orb Weaver som här kallas för "Laba-Laba". Just den på bilden är faktiskt större än Björns hand! Och nätet den sitter i är.... hum... ja hur säger man... gigantiskt. Om dom är giftiga? Nja, inte riktigt för människor. Blir man biten kan det uppstå rodnad, blåsor och lokal smärta, vilket kan sitta i upp till 24 timmar. Men frågar man någon här på Bali så får man svaret att det inte händer någonting, de är inte giftiga för människor. Oavsett så säger jag usch för spindlar!

3 kommentarer :

Anonym sa...

saya pernah melihat labalaba di rumah dan labalabanya lebih besar dari pada di atas dan saya pun membunuhnya dengan ketapel.........

Christine sa...

Översättningen på det Kadek skrivit här ovanför är:

Jag har sett större laba-laba spindlar hemma hos mig än den ovan nämnda. Och den dödade jag med en slangbella.

Linda sa...

ha ha ha