Herr Skräddare

Nål, tråd, måttband, siffror, ritningar, tyg, design, anteckningar, symaskin, kunnig skräddare, fyra dagars väntan och sen resultatet -en färdig kostym. Så fungerar det hos Ratna Wijaya Tailor här i Kuta, skräddaren som jag både lämnat det ena och det andra till. Fixat ändringar på kläder, lagat väskor som gått sönder och jag har även sytt upp flera klänningar. Det är ju väldigt kul att ha möjlighet att göra sådana saker när det inte kostar så mycket. Och att dessutom få lämna saker till en skräddare som är både enormt duktig, noggrann och  väldigt trevlig, det är guld värt. Men idag var det inte för min räkning vi besökte skräddaren, idag var det Björn som agerade måttstock för att få en kostym uppsydd. Och bara förarbetet tog sin tid, att välja modell, antal knappar, hög eller låg knäppning, storlek på krage, längd, sömmar osv.

Att välja tyg var inte helt lätt det heller. Först det enorma utbudet av märken och sen även vilken färg och mönster tyget bör ha. Men samtliga val är nu gjorda och jag har en känsla av att det kommer bli riktigt, riktigt snyggt. Så uppföljning kommer.

6 kommentarer :

Välkommen sa...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Välkommen sa...

Här kommer dagens tråkigste skämt men måste skriva det ändå... "Nu är det upp till bevis om Björn håller måttet"... :) Förlåååt men är måndagstrött.... :) Ha det fint!

e.ko sa...

spännande å få se resultatet, blir säkert super!!

Elin Andersson sa...

Ja du Björn, du ska alltså klä dig i kostym?! Kostymkillen Björn...ja, varför inte?! Jag ska följa varje steg av den här historien och väntar med STOR spänning på resultatet :)

Ulle sa...

Säg till om ett par extra tum om midjan nu Björn. Annars växer du ur den på fem dgr när du kommer hem till vardagen igen! Ha ha ha ha

Björn sa...

Klart jag håller måttet och Elin, klart jag är en kostymkille, eller ska bli iaf, tänkte sy upp några fler och gå i kostym jämt (så snygg va jag i den ;) ) Ulle, jag sydde utan extra tum, då kan jag dra på den en gång i månaden och se när det börjar gå utför och göra något åt det :)