Julafton

Julafton i år var lite annorlunda. Där den vita gnistrande snön lyste med sin frånvaro precis som minusgraderna. Istället var det varmt, klimatet tropisk, hotellet stort, diverse pynt sågs på enstaka ställen och allt firades bland brunbrända människor och till rytmerna av livemusik.

Precis som snön så var även det goda svenska julbordet väldigt långt borta. Det bjöds istället på en enorm buffé med allt möjligt, och med ett par försök till julmat låg även under vissa lock. Men julmat kan dom inte laga här på Bali, tyvärr. Däremot något de är riktigt bra på att få saker att se extremt snyggt ut. Kolla bara in fågeln, eller rättare sagt melonen, här till vänster.

Efterrättsbordet var naturligtvis det som imponerade mest på mig. Det var dessutom inte bara en efterrätt, utan typ 15 olika! Så där blev mitt fat mer än välfyllt och började skämmas först när jag tagit i princip en bit av varje. Vanligtvis brukar det flesta efterrätter på Bali kunna se snyggt/goda ut men smaka sådär. Men här hade de faktiskt lyckat med även god smak... på två av femton bitar. ;)


Julaftonskvällen avslutades sen med traditionell Balinesisk dans och brorsan som  fick fart på lysarmband som delades ut. En annorlunda julafton helt klart. Men helt utan stress och allt vad den svenska julen många gånger hör i hop med. 2 kommentarer :

Anonym sa...

Vilken härlig jul!! Tomte och nissar. Att de hade julbord!!? Sjukt kul. Inför morgondagen önskar jag och Martin er ett ordentligt Gott Nytt År! //Tina S

Christine sa...

Ja det var en härlig jul, med stormagad tomtefar och gröna tomtenissar. Annorlunda men väldigt lugn och skön. Och med mängder med efterrätter! :)