Gili Trawangan


FÖRSTA DAGEN SOM FÖRLOVADE gav vi oss iväg på en sedan tidigare planerad mini-resa mot öarna Gili, Nusa Lembongan och Ceningan. Så att Björn frågade de magiska orden dagen innan kunde inte ha blivit mer passande, då vår resan nu så här i efterhand kan kallas för en alldeles underbar, fantastisk och perfekt "smekvecka".  Så blir vår bröllopsresa eller riktig smekmånad bättre en den senaste veckan... ja då får vi det alldeles alldeles underbart.

Tidig morgon den 15 februari gav vi oss av och efter tre timmars restid på katamaranen plumsade fötterna i vattnet och vi var framme på Gili Trawangan. Japp ni läste rätt, vi la inte till vid bryggan utan direkt på stranden. Vi hade kommit till den största av de tre öarna. Men att ön är stor nja... de tog oss 2,5 timme att promenera runt den senare samma dag så ön är absolut inte stor, men dock större än både Gili Air och Gili Meno, så fatta hur små de är. Första intrycket var att vi hamnat i Thailand, liknande miljö och med majoritet svenska turister. Turkost vatten, fina vita stränder, mysiga restauranger, och den enda jordvägen som fanns och gick runt hela ön använde alla flitigt. Det absolut bästa med Gili öarna är att ingen motordriven trafik är tillåten. Så från båten sett på andra sidan stranden stod en av många "havremopeder" (häst och vagn) och väntade på oss. En liten häst med en liten vagn efter sig och det var knappt att vi fick plats, men det fick vi. Och på den smala skumpiga vägen bar det av till hotellet vi bokat. Två nätter på Vila Ombak som var det första hotellet som byggdes på Gili Trawangan. Ett fantastiskt hotell måste jag säga.


Första kvällen lät vi fötterna vila och åt middag på hotellets restaurang, där man på en brygga vid vattnet satt under runda lampor som vajade i vinden. Mysigt värre och maten smakade bra den också, men inte så mycket mer. Vi fick ett tips som gjorde att vi dagen därpå åt på ett annat ställe, restaurang bredvid. Vilket visade sig vara en  riktig guldgruva, för himmel så gott det var! Mysigt satt man dessutom och precis som på hotellets restaurang alldeles vid vattnet. Och bredvid bordet stod denna snygga upplysta mask som finns på bilden här till vänster. Utsikten från restaurangen var exakt lika perfekt som maten de serverade, och vad restaurangen heter kommer jag avslöja sen, för vi hittade samma kedja på ön Nusa Lembongan - där både miljön och maten var ännu bättre! Mmmm säger jag bara. Vilken dröm! Och det vara bara början...

Internet var en bristvara under vår romantiska vecka på resande fot, så dagarna här framöver kommer mängder med saker att få komma upp på bloggen.

3 kommentarer :

Anonym sa...

Fantastiskt!!! jag är så glad för er bägge. Ni förtjänar verkligen varandra, hoppas ni har det underbart, det verkar ju så. :-)

Ola

Anonym sa...

såg ni inte att hästarna inte mådde bra? dom fick springa runt med turister och annat tungt lass 24/7. Men bättre en hyperventilerande häst än hyperventilerande lata turister?

Christine - 29° sa...

Så upplevde inte jag det då vi var där (vilket visserligen är många år sedan så det kan ju ha förändrats). Men vill du diskutera det här vidare så kan du maila mig och inte vara anonym.