Myggdödaren...

När solen går ner så kommer dom små rackarna fram från ingenstans.... myggen. De märks knappt, surrar inte, men kan ge väldigt jobbiga konsekvenser som tex denguefeber. Som tur är har vi en kille som en gång i vecka kommer med sin dunder maskin (som kunnat platsa i Ghostbusters) och röker ur området. Vad röken består av vet jag inte och vill nog inte veta. Det luktar illa, framkallar huvudvärk och får oss att fly huset för flera timmar. Men vi återkommer, till skillnad från myggen som dör omedelbart och det är bra.

Jag är ju tydligen allergisk mot myggen här och får enorma utslag, så jag är extremt noga med myggmedel. Och tycker då även att "Ghostbusters-maskinen" är dunderbra!

3 kommentarer :

Vicky sa...

Jag bara hatar mygg! Men vad bra att ni har en som tar död på dem varje vecka. Lyx! Låter som vi har samma slags allergi du och jag. Jag får nämligen också jättestora bett när jag är utomlands. Ser ju inte riktigt klokt ut! Sen får jag alltid typ tio myggbett på en kväll medans de andra man är med inte får ett endaste. Ändå är jag den som alltid springer runt med myggspray i handväskan och sprayar ner mig titt som tätt. Så himla orättvist! Antar att jag luktar väldigt smaskigt ;)

Men förra året hittade jag faktiskt något som funkade mot de stora betten. Allergimedicinen Kestine som finns receptfritt på apoteket. Myggbetten blev inte alls så stora utan mer normalstora när jag tog ett par tabletter. Kanske inte hjälper dig så mycket nu när du är på andra sidan jordklotet. Men ett tips för framtida resor kanske :)

Ha det bra!

Anonym sa...

hej igen, de där ser ju lite farligt ut men de är säkert tur att dem kommer, här i Sverge sprutar dem ju med helikopter runt Österfärnebo på sommaren, för att folk ska kunna vara ute. jo vad jag ville säga, så tror jag att Min Tur gillar din blogg eftersom du legat på första sidan i över en månad typ.......kram Åsa

Christine sa...

Vicky: Myggspray som finns här (som även fungerar bättre än den Svenska) finns i olika dofter så här slipper man gå runt och lukta illa. Väldigt trevligt faktiskt. Men till nästa resa ska jag nog köpa med Kestine. Bra tips. :)

Åsa: Ja det ser lite farligt ut när "myggdödaren" kommer men det är bra att de besprutar/röker av området. Och MinTur... ja vad ska man säga... hade inte ens sett att jag låg på deras förstasida förrän du sa det. Är inte in och kollar där så ofta med tanke på hur fruktansvärt sega de är. Vilket är synd.