Hej då Bali

ETT FANTASTISKT OCH HELT OFÖRGLÖMLIGT ÅR AV ÄVENTYR ÄR ÖVER OCH VI ÄR TILLBAKS PÅ SVENSK MARK MED EN UPPSJÖ AV MINNEN OCH UPPLEVELSER. 

Vår entré till Sverige började rätt komiskt på Arlanda med att Björn tackade flygpersonalen och sa hej då på Indonesiska när vi klev av planet. Samt att jag svarade kvinnan i tullen på engelska, som då kollade på mig med underlig min och påpekade att jag är Svensk, att det i alla fall står så i passet. Hi, hi, vi var tillbaks i Sverige alltså! Så nu ska man ställa om. Inte svar på varken Indonesiska eller engelska, tycka det är normalt att alla människor runtom en pratar svenska, att folk i mataffären alltid ser bittra ut, att människor inte ler så ofta som dom borde, att det är kallt ut, luften är torr, att man kan dricka vatten direkt ur vattenkranen, att man kan lägga godis framme utan att myror hittar dit, och att det inte finns några dödligt farliga djur på tomten. Inse att toaletter på svenska vägmackar faktiskt är enormt renliga, att de inte finns några "hål-i-marken-toaletter", att det finns hastighetsbegränsningar på alla vägar, att tutan inte är bilens mest använda del, att man sitter på vänster sida och kör på höger och att det inte går att muta sig ur en poliskontroll med 50.000Rp.

Jag saknar redan Bali och charmen som ön faktisk har, framför allt glädjen som finns hos människorna, vänligheten och det ständiga "hej hur mår du", alla artighetsfraser som är bland det naturligaste som finns, och inställningen att allt löser sig, att allt ordnar sig oavsett förutsättning. Positivitet, glädje, värme, vördnad och leenden är Bali för mig. Och jag saknar redan ön och tiden vi haft så det gör ont inombords.

STORT TACK TILL ALLA ER SOM TAGIT ER TID ATT KOMMENTERA PÅ BLOGGEN OCH FRAMFÖRALLT TILL ALLA ER SOM MAILAT OM FUNDERINGAR, PLATSER, TIPS ELLER BARA FÖR ATT SÄGA HEJ. DET UPPSKATTAS OCH HAR BETYTT OTROLIGT MYCKET.

PS. Vi hade övervikt på vägen hem, 11 kg, men behövde bara betala för 5 kg. Så ni som röstade på "på tok för mycket" och om det blir ett problem både "ja, nej, och allt går att lösa med mutor" gissade rätt. :)

16 kommentarer :

Nemo sa...

Välkomna hem!

Vad händer med bloggen nu?

Skall den vila?

Återuppväckas vid nästa resa eller vad?

Hursom - det har varit ett sant nöje att följa bloggen

Tack för alla tips - vi hade stor nytta av mycket det du bjöd på!

Linda sa...

Får nästan en tår i ögat : ) Förstår att det var trist att lämna, men vi är glada att ha er hemma. Kram

Freedomtravel sa...

Tack för att man har fått följa med här på bloggen, inte minst med alla fantastiska bilder! Visst kan det vara omtumlande att komma tillbaka till Sverige när man varit borta så länge, det blir en omvänd kulturchock!

www.ReseMagasinet.net sa...

Hej!

Intressant och skoj blogg som du har skrivit här. Vi snodde det rakt av och publicera det hos oss på http://ReseMagasinet.net.

Vill du bli gästbloggare hos oss om resetips och resenyheter? Då är du välkommen att kontakta oss på redaktionen@resemagasinet.net.

MVH

Christian @ ReseMagasinet.net

Anonym sa...

Tack för dina så otroligt fina och underhållande skildringar och fina bilder.Tack också för våra tre underbara veckor dec. - jan. som vi fick dela med er på plats. Jag kommer verkligen sakna bloggen som jag följt så gott som varje dag, men så klart är jag oerhört glad över att ni är här hos oss igen. Jag instämmer med Linda, det är grumligt i ögonvrån och redan rinner en tår ner för kinden av saknad, men - välkomna hem! Många kramar, Anette.

Anonym sa...

Har just hittat din blogg och ska försöka läsa mig igenom lite bakåt...
Jag, min sambo, två vuxna till och vår dotter åker till Bali/Lombok en månad i sommar.
Vart rekommenderar du främst vi ska bo på Bali?? Sanur, är det bra med barn...?

Verkar finnas lite delade meningar...

Välkommen hem till trista Sverige ;)

/Veronica

www.veronicabergsten.blogg.se

Anonym sa...

Jag måste också tacka för helt fantastiska bilder och reseskildringar!!! Jag "snubblade" över din blogg av en tillfällighet för bara ett par veckor sedan och har några kvällar sträckläst alla inlägg - tusen tack för trevlig kvällslektyr! Jag hoppas (och är rätt säker på) att vi snart får njuta av nya foton och spännande berättelser från nya spännande platser - det ser jag verkligen fram emot! LYCKA TILL! önskar Marlene från Ängelholm

Siv sa...

Välkommen hem!

Vad skönt att ni är hemma igen och att avståndet inte är så långt.
Skall bli roligt att träffa er igen.
Kommer att sakna bloggen som jag följt hela tiden men reslusten finns väl kvar och nya bloggar kommer.

Siv

e.ko sa...

det är ju bara å instämma, helt underbar blogg som man kollat in nästan dagligen, inte enbart bara för att följa vad ni gjort där borta utan lika stor förtjusning att se vad för bilder man har att vänta när man kikar in:)
så otroligt fina bilder!!
det har verkligen vart ett nöjje att följa er här, å jag kunna inte låta bli å skratta åt inlägget, undra hur länge ni kommer å vara så osvenska;)
VÄLKOMMEN HEM iaf;)

Ellinor sa...

Välkomna hem! Och stort tack för att du delade med dig av era äventyr! Det har varit ett sant nöje att följa bloggen.

Anonym sa...

säger som alla andra toppen kul att få ha följt er därborta på andra sidan jordklotet. Dina bilder är ju bara bäst, är så kul att titta på dem. lite tomt nu när man inte får trycka på Christine Holm under favoriterna. Men du reser väl snart igen förstår jag.
kram Åsa

Åsa sa...

Känns tråkigt att er resa är slut, det har varit som att få följa med :)
Men alla resor har sitt slut, tack för alla tips om Bali, jag var där 2008 och ska tillbaka i sommar, så nu har jag massor av nya platser att besöka :)

Christine sa...

Bloggen tar nu paus fram tills det bär av på nästa resa. Vilket troligtvis blir en liten avstickare till Amsterdam redan den 18-22 maj, en gemensam 30-års resa med några tjejkompisar. (Om jag nu får ledigt från jobbet vilket jag hoppas). :)

Rasmus sa...

Hejsan, hoppas allt är bra idag!

Jag har varit inne på din blogg (http://holmchristine.blogspot.com) några gånger den senaste tiden och jag måste säga att jag tycker att den är riktigt, riktigt bra.

Jag jobbar själv med en sajt som heter Luftgrop (www.luftgrop.se), där man kan söka efter billiga flygbiljetter och snart även hotell och charterresor.

Siten är 9 år gammal men jag har precis gjort om mer eller mindre allt.
Jag kommer att lägga upp en rubrik på Luftgrop som heter Våra Bloggvänner. Här kommer våra besökare enkelt kunna hitta riktigt bra resebloggar och jag skulle väldigt gärna vilja att du finns med. I utbyte skulle vi vilja ha en länk hos dig i sidfoten eller i menyn.

Det hade varit jätteroligt om vi kunde påbörja ett samarbete, lägg gärna ett mail!

Hittar dock inte några kontaktuppgifter till dig, så du kan väl skicka ett mail till mig på: rasmus.lindstrom@gmail.com


Hälsningar,

Rasmus Lindström
Luftgrop.se

Reseguide sa...

Tack för en bra blogg om dina resor!

Wysteriia sa...

Åh nu har ni varit hemma ett tag ser jag :)

Önskar verkligen jag kunde åka tillbaka till Bali i framtiden..började sakna det nu när jag läste igenom ditt inlägg :) haha.

Hoppas ni vant er vid alla bittra svenskar nu ;)