Kuta kryllar av restauranger och här är några av dom som vi på ett eller annat sätt gillar. Några är väldigt mysigt, andra billiga, några passar bättre till lunch än middag, andra har väldigt god mat men noll inredning, och på vissa finner man tex alltid andra Svenskar. Men oavsett så har varje restaurang eller warung sin personlighet och sin charm.
GOKU BBQ
Surfinspirerad ställe med väggarna pyntade med bilder av duktiga surfare. Menyn har endast ett fåtal rätter och allt är grillat, kyckling eller revbensspjäll. Man väljer två tillbehör till och allt serveras på gröna blad i korg. Perfekt som lunch.
Pris: 23.000-38.000Rp (17-28Kr)
WARUNG TOTEMO
En "normal-restaurang" på två våningar, som varken har något som är supergott eller något som är superäcklig. Det är en bra restaurang men utan krusiduller. Hit har vi tagit alla våra besökare minst en gång och till allas uppskattning.
Pris: 14.000-45.000Rp (10-33Kr)
CHASERS
Ett större ställe där det finns det mesta för de flesta. De dom kan bäst och skyltar mest med är vedugnsbakad pizza, därefter är de bra på pasta. Äter man här får man även gratis låna och spela på något utav deras två biljardbord.
Pris: 29.000-73.000Rp +5% serv 10% gov tax. (21-53Kr)
MAX WARUNG
Väldigt mysig mexikansk restaurang, med härlig stämning och riktigt god mat. Framförallt deras fajitas (alla sorter) och efterrätten Hot Love som består av ett stort glas med varma jordgubbar i rom och serveras med vaniljglass.
Pris: 38.000-118.000Rp (28-85Kr)
ENHAY
Enkel restaurang med tråkig inredning, vars specialitet är inhemska maträtter. De kan ha Kutas godaste Nasi Goreng, så ett måste här är
Nasi Goreng Enhay Style och glöm för guds skull inte att ha på den goda soyan (kecup manis).
Pris: 18.000-55.000Rp (13-40Kr)
MOZZARELLA
Här garanteras god smakupplevelse oavsett val av maträtt. Bra kvalité på råvaror, harmoniskt miljö och trevlig personal. Min favorit på
MozzarellA är Rumpsteken, kanske inte det som ser godast ut, men jag kan lova att det är ett bra val.
Pris: 45.000-89.000Rp (33-65Kr)
BASIL LEAVES
Thai och vietnames restaurang där inredningen är enormt enkel men maten fantastisk. Framförallt deras storsäljare till wok, Cashew Nut Chicken, som serveras på två tallrikar. Och man är väldigt sällan den enda Svensken på Basil Leaves.
Pris: 18.000-30.000Rp (13-22Kr)
PITSTOPAmerikansk influerad diner som för ca sex månader sedan slog upp portarna på JL Benesari Street. Maten är väl tillagad, råvarorna ok och priserna låga i jämförelse till vad man får. Ett plus är att kocken gillar specialbeställningar.
Pris: 17.000-45.000Rp (12-33Kr)
Här äter man från grillmenyn, där man kombinerar ihop val av kött, två eller flera tillbehör, samt en typ av sås. Och varje dag har de olika erbjudanden, som tex söndagar får man en gratis Caprina och måndagar köp en öl och få en extra.
3 kommentarer :
Grym guide! Den får bokmärkas tills jag någon gång kommer iväg till Bali! :)
Fin lista - vi hade med dina tips du mailat innan vi åkte. Den här hade hjälpt oss ännu mer.
MozzarellA hittade vi dock helt på egen hand. Den ligger helt nära det hotell (Rama Garden) där vi kom att bo i Legian. Dom har även en strandfilial uppåt Seminyak helt nära en annan höjdarresturang - Zanzibar som namnet till trots är inriktade på medelhavskäk. Oerhört goda pizzor och gedigna pastarätter bland annat.
Roligt att matguiden uppskattas. :)
Och Zanzibar har vi hört mycket om, även haft besökare som varit där, men utan att vi själva kommit dit så det kanske är dags nu.
Skicka en kommentar