Baldi Hot Springs Hotel & Spa

För ett år sedan ställde Björn den stora frågan och vi förlovade oss på en strand på Bali. Nu idag firar vi ett år som förlovade, och det med två lyxiga och lata dagar på Baldi Hot Springs Hotel & Spa som ligger precis nedanför vulkanen Arenal.

När vi hade checkat in ringde de på Carlos som kom och visade vägen till en minitransport. Tyckte det hela kändes lite fjantigt, vi kan både gå och bära väskan själv. Men vi tog plats på minitransporten och vid parkeringen plockade Carlos ut vår väska från bilen och vi åkte vidare. Han visade sen området... den ena varma källan efter den andra, den ena baren efter den andra, de olika restaurangerna, promenadområden, rutschkanor, bastugrottan, fler varma källor, ännu fler varma källor... och jag fattade plötsligt varför vi skulle åka den fjantiga minitransporten.Baldi Hot Springs Hotel & Spa har 25 olika varma källor på 12 olika temperaturer, flera vattenfall och en tropisk trädgård. Den varmaste "vattenpoolen" vi hittat var på 47 grader och vi hade problem att ens doppa fötterna. Bastun har vi varit in i men det var het den också, här är ju varmt bara av sig själv. Vi har myst mer i de något svalare poolerna även om de också haft en förmåga att ånga på kvällarna. Men det här är ett jäkligt mysigt ställe och vi njuter för fullt.
Hotellet har ju tre stycken vattenrutschkanor och jag tänkte bjuda er på en åktur... (men det gick inte i 45 km/h som varningsskylten sa)


3 kommentarer :

Åsa Larsson sa...

grattis till årsförlovningen, måste vara härligt att ut och resa och se så mycket som ni gör. helt rätt. Har ju missat att ni åkt iväg men nu är jag med på banan och kollar din blogg :) varje dag nästan. ha de så bra och va rädd om er... Kram Åsa

Ellinor sa...

Grattis på förlovningsdagen! Kul att ni bloggar på resande fot igen :) Följer inläggen med spänning. /Ellinor

Veiken sa...

Det var nog inte här vi badade....... det var stora bassänger i olika nivåer med med olika temperaturer och en fantastisk växtlighet. Där fanns en bar där vi hämtade drinkar och när vi åkte därifrån fick vi tala om vad vi hade druckit - om vi kom ihåg det ;)