Canaima Chill House Hotel

Det här otroligt mysiga hotellet, CANAIMA CHILL HOUSE HOTEL, har lyckats med det mesta. Det ligger som i en egen oas, otroligt lugnt och harmoniskt en bit upp från huvudvägen i Santa Teresa, med stora tilltagna rum, eget kök, underbara uteplatser, fin liten pool, kuddhörna, bubbelpool, perfekt belysning, vackra stengånger, fina växter, och med apor som hoppar i träden precis utanför. Det märks att någon har tänkt till på de flest detaljer för att få den där perfekta mysfaktorn och för att man här ska kunna slappna av, njuta och verkligen chilla. Men tyvärr så måste jag lägga till ett men...


Vi hade bokat rum två veckor och helt klart sett fram emot att bo här, men nu redan efter två nätter checkar vi ut. Stället är mysigt, det är det inget snack om, men jag tror vi hade för höga förväntningar. Det har fått toppbetyg på Tripadvisor och hotellets egna hemsida lovar ganska mycket. Och ser man på det stora hela så är det jättefint, men kollar man närmre så upptäcker man att det behöver dammas av i princip överallt och städas mer ordentligt. Vissa hyllplan är så dammiga att man inte vill använda dom. Det finns spindelnät och spindlar i alldeles för många hörn. En toalettdörr vore också trevligt (även om vi känner varandra väldigt väl så uppskattas den uppfinningen fortfarande). Och i duschen finns bara kallvatten och inget vattentryck, bara några ynka droppar med vatten (vilket vi klagat på men inte fått åtgärdat) så det är svårt att bli ren. Samt att varken lampan i duschen eller över handfatet fungerar. Och sen det där med insyn... visst är det jättefint med vita genomskinliga gardiner som fladdrar i vinden, men när man ska sova vore det trevligt om man kunde dra för ordentligt och inte att de vita rullgardinerna bara täcker halva glasdörrarna. Vi är lite besvikna med andra ord och det är jättetråkigt, för hotellet har potential att vara ett toppenställe.

Sen finns faktiskt en sista och avgörande faktor som också bidrar stort till att vi flyttar, och det är att hotellet ligger aningen för långt från stranden. Det är ju på stranden vi kommer hänga majoriteten av tiden i Santa Teresa och då får det inte vara för jobbigt att ta sig dit. Gångavstånd stod det på hemsidan men nja, de övriga som bor här åker bil till stranden och det säger nog ett och annat. Sen är en enormt brant jordbacke som man måste upp för varje gång för att ta sig hit och efter varje "bestigning" är man sjöblöt i svett. Och det krävs även 4-hjulsdriven bil för att komma upp, oavsett regn eller torrperiod. Och eftersom vår hyrbil bara är 2-hjulsdriven och har en klen motor så va det knappt att vi fick upp den hit (råkade förresten mosa ett par bananer på vägen). Och att inte alls använda bilen på två veckor är inte ett alternativ, så vi flyttar. Det känns lite tråkigt men vi måste.

1 kommentarer :

Chillar galet sa...

Superduper snygg blogg! Får massvis utav inspiration till min egna blogg. Är i Asien och reser runt och bara njuter utav vad jag tycker är roligt att göra :) kolla gärna in den!
www.chillargalet.se