Canopy vid La Fortuna

Den här gången var det ingen guide som skrek "no hands, no hands" och man kastade sig inte ut med adrenalinet på högsta nivå och med ett snabbt klappande hjärta och på darrande ben. Nej CANOPYN vid LA FORTUNA var mer av det rofyllda slaget, där man seglade fram på hög höjd och njöt av att passera vattenfall och stora gröna vidder. Det var högt upp, ja absolut, vi tittade ju ner på vattenfallet La Fortuna som är 70-75 meter högt. Och det gick snabbt det gjorde det, men bara på ett par sträckor av totalt 11 vajrar. Björn (och 6 andra) lyckades även fastna på slutet av den långa vajern på 980 m för att farten tog slut, hi, hi, och fick dra sig in den sista biten. Så tyvärr måste jag säga att canopyn vid Chilamate som jag gjorde för några år sedan var mycket bättre och även mycket vackrare. Där var man mer inne i grönskande tät djungel, man åkte mycket närmare omgivningen och det var heller inte lika anlagt. Men, men. Det var en trevlig och underhållande tur det här också, som vi åkte på via Arenal Mundo Aventura (som sägs va den bästa canopyn vid La Fortuna).

Vår grupp bestod utav två stycken guider, plus mig, Björn, och en familj från Kanada. En tuff familj måste jag faktiskt tillägga, på tre yngre barn, mamma och pappa, och även farmor och farfar! Det ni, det kallar jag tuff familj! Och samtliga kastade sig ut på vajrarna utan minsta bekymmer och det va riktigt kul att se. Tror ingen av dom äldre i min familj skulle ens överväga att följa med på nå liknande.
1 kommentarer :

China sa...

Admiring the dedication you put into your site and in depth information you offer. It's great to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated rehashed material. Fantastic read! I've bookmarked your site.