På väg norröver

Idag har vi LÄMNAT JACÓ och begett oss norr över för att spendera kommande vecka på ett nytt ställe. Vi har passerat miljöer som tagna från Afrika, åkt över lilla "Golden Gate" och ätit suvverän vägkrogsmat.
Vi hade trott att lunchen idag skulle bli något väldigt simpel, sådant som man kan få när man är ute och åker och inte har en aning om vad för vägkrogar som är bra eller dåliga. Men vi råkade svänga in på den kanske absolut bästa "vägkrogen" vi kunnat hitta, 3 Hermanas. Menyn var självklart skriven på spanska så vi införde pek-och-gissnings-systemet. Jag beställde in en "Lomito" (vilket jag tror betyder fläskfilé men jag tyckte köttet smakade/kändes som nöt) och dra på trissor så gott! Precis vad min stackars mage behövde idag efter att bara ätit frukt. Och nu börja maggen må helt prima igen. Kom även på att vi måste grilla mer ananas med kanel i framtiden, för den biten som kom med till lunchen idag va sagolikt god.Vi hamnade även i en poliskontroll som gick oväntat smidigt. De kollade passen (och jag höll andan då de kollade mitt och jag hörde hur det knakade, livrädd att det skulle gå sönder ännu mer), sen kollade de bakluckan och antecknade lite på ett papper. De kollade inte körkortet... hum... å registreringsskylten... nja... lustigt att man kan åka här utan registreringsskylt. Vår hyrbil har nämligen ingen varken fram eller bak. Den har en liten lapp fastklistrad i framrutan och som verkar fungera istället för nummerplåt.

1 kommentarer :

Vicky sa...

Heeej Christine!!!

Superkul att följa er på er härliga resa i Costa rica! Jättekul att du uppdaterar så flitigt också. Som vanligt grymma bilder :)
Blir jätte sugen på Costa rica själv, kanske kan vara något för oss nästa vinter!

Inte långt kvar tills vi drar till värmen nu, längtar!

Ha det bäst! Kram Vicky