Tortuga Island

Hela lördagen ägnade vi åt en dagstur till ÖN TORTUGA som ligger på insidan av Nicoya-halvön. 50 minuters båttur dit, snorkling, BBQ på stranden och sen strandhäng av det lata slaget. En härlig dag helt enkelt. Tyvärr var snorklingen väldigt dålig, med knappt några levande koraller alls. Men vi såg en cool fisk, en Igelkottfisk! Och andra fiskar av många slag fanns det faktiskt ganska gott om och när jag stack upp huvudet över ytan för någon sekund var det en jävel (ursäkta språket) som bet mig i benet! Inget gigantiskt bett men tillräckligt stort (1cm i diametern) för att det började blöda och man såg ordentligt vart den satt alla sina gaddar. Men ingen större skada skedd och jag får väl hoppas att jag smakade gott. ;)Johan har haft lite otur med fotot sen han kom hit. Första kvällen på rodeon, då hade han slut på två batterier. Sen någon dag senare skulle han fota solnedgången, då var minneskortet fullt och solen hann gå ner innan han bytt. Och sen har alla djur hopplöst hunnit försvinna innan han fångat dom på bild, enda fram tills dag då papegojan Lori snällt poserade.
När någon säger Tortuga så tänker jag automatiskt på filmen Pirates of the Caribbean. Men på den den här ön hittade vi ingen kvarglömd skatt och vi såg heller inga pirater, förutom de som fanns att köpa i den lilla souvenirbutiken. Den här Tortugaön var faktiskt exakt så som jag hade väntat mig, en vacker "nöjesö" för vuxna. Det ingick BBQ i vår tur och till det fri tillgång till vatten, iste, juice, läsk och öl. Ja ni läste rätt, hur många öl man ville. Sen fanns det all möjligt vattenlek man kunde sysselsätta sig med mot extra betalning, tex bananbåt, kajak, jetski, mer snorkling, hästridning osv.


Undervattensbildena i detta inlägg är Johan Sjögrens, för vår vattentäta kamera dog.

3 kommentarer :

Wysteriia sa...

Tortuga? :) Inte där som spelat in alltså? :)

Tina sa...

Ni verkar ha det helt underbart, följer titt som tätt. Dessutom är ni så grymt snygga! Hur sjutton vågade han hålla den där "igelkotten", haha? Ha det fortsatt bäst!
//Tina S

Christine sa...

Tror inte den här Tortugaön var samma som den där de spelade in Pirates of the Caribbean.

Ha, ha! Va rolig du é då Tina! Snygga, ja ibland kanske kameran får till det. :)