Venado Caves

Den här guidade turen i VENADO CAVES utanför La Fortuna hamnar direkt på "topp 10-listan"! Vilken upplevelse. Vi två och en guide och två timmar under marken. Coolt är bara förnamnet!Fortfarande härligt torr om kläder och kropp, vilket jag imponerande nog var även efter passage på bilden ovan. Och jag var så jäkla nöjd över att jag klarade mig väldigt länge med torra kläder (tack för att man inte är så lång), ända fram tills jag skulle ta mig ner för en klippa och trodde vattenpölen nedanför var betydligt grundare. Hum... när jag landade hade jag vatten upp till midjan. Så där försvann den torra känslan.... och turen fortsatte i minst 1 timme...Till en början lyste man noga upp vart man placerade fötter och handflator men efter ett tag hade man inte ork till att bry sig. Man blev liksom smutsigare och smutsigare och blötare och blötare ju längre vi tog oss fram. Det var även oundvikligt att inte då och då placera handen i fladdermusbajs eller i närheten av tex en SKORPIONSPINDEL... underlig äcklig och stor... blandning av spindel och skorpion om jag fattade guiden rätt.

Notera gärna Björns mycket påklistrade leende. Ha, ha! Han avskyr spindlar precis lika mycket som jag gör. Men bilden på mig när jag håller i den blev konstigt nog oskarp. ;)Guiden (som jag inte mins till namnet) var en skojfrisk kille som gärna drev och hittade på saker till en början. Allt blev så mycket roligare då, absolut, men vid en punkt så va jag helt säker på att han skojade. Efter att vi gått genom första och andra kammaren frågade han om vi ville ha mer äventyr. Naturligtvis ville vi det. "Ok guys, you are not as large so let's go in there! The feet first and then the rest of the body." Ha, ha! Var nog det enda jag fick fram till en början. Guiden pekade på ett litet litet hål i berget... men ok.... fötterna första sa han....Ja ingenting är ju omöjligt bara olika svårt. Snacka om litet hå att ta sig igenom. Tuttarna va ju ivägen, rumpan tog i, det va inte bekvämt, det va blött, mörkt, men jag kom igenom. Skönt att va vig ibland för Björn som är av aningen stelare modell hade lite problem, men å andra sidan inga tuttar eller rumpa som av i vägen. Och på andra sidan hålet... ja då befann vi oss i ett litet utrymme, precis så vi fick plats tre stycken, och jag insåg snabbt att enda vägen ut var hålet vi kom in igenom eller uppåt. Rakt jävla uppåt!
Herre jäklar vilken guidad tur vi fick uppleva! Det går inte att jämföra med något annat vi tidigare gjort. Lehman Cave i USA var enormt vacker, men den knallade vi igenom på "USA-sätt", väldigt ordnat och ordentligt. Här var det på riktigt och det tog över 2 timmar. Det fanns ingenting anlagt eller ordnat. Oömma kläder var ett måste och att vi skulle bli smutsiga var en del av hela grejen. Och vi kom ut extremt svettiga, blöta, smutsiga, leriga och vi stank! Japp, nå fruktansvärt. Men det ordnades snabbt då vi tog en dusch uppe vid "informationsstugan" innan vi satte oss leendes i bilen körde hemåt.

Underligt hur vissa saker kan variera så oerhört i pris. Den här turen tog dom 65 USD (431Kr) per person för om man bokade via något av turistcentren inne i La Fortuna. Men vi åkte dit och betalade samma tur på plats, då var priset 20 USD (133Kr) per person! Perfekt! Och så galet bra tur dessutom!

2 kommentarer :

Elin Andersson sa...

Ser lite läskigt ut. En av de få saker jag nog faktiskt inte hade fixat att göra... Men otroligt häftiga miljöer där nere. Var du aldrig rädd? Å du, den där suddiga bilden med dig och spindeln, lägg ut den ändå du, så suddig kan den inte va ;) för den finns väl? :) hi hi. Kram

Christine sa...

Ha, ha! Jo den suddiga bilden på mig och spindeln finns faktiskt, skickar den på mail så får du bevis. Men allt är suddigt, både jag och spindeln. Grottorna var ju totat kolsvarta så att fota där nere va extremt svårt.

Har inga problem med trånga utrymmen eller att bli smutsig, så det enda jag va rädd för va spindlarna. Hade skrikit rakt ut om jag råkat satt handen på en sådan. Men vi såg bara två stycken stora tack å lov, en skorpionspindel och en stor luden tarantella. Och det räckte bra. :)