Fruits from paradise

Ett litet "hål-i-väggen-ställe", FRUITS FROM PARADISE, har öppnat upp på Benesari Street. Ett renodlat juice-café där man förmodligen kan beställa nästan vilken juice som helst. Det var en otroligt charmerande och energifull kvinna som ägde stället desutom. Jag gick in och bad att få en god juice... "darling that's my job! I'll make you the most delicious juice ever! Don´t say, don´t say anything, I'll choose fruit for you..." och så log hon värdens största leende och yrade sen runt på den lilla kvadratmetern bakom disken och plockad frukter hej vilt. Mixer på, i med det ena, pressa det andra, sila något, blanda med vissa, mixa med annat, å svisc svosch så stod den där. Den mest färgstarka juicen jag någonsin sett! Giftigt? Ja man skulle nästan kunna tro det. Vad det var i? Ja det vette´fan! Typ allt och lite till. Men gott var det och jag har nog fått i mig vitaminer för resten av året!

Och det kanske ska tilläggas att hon inte hade i något annat än frukt. Inget tillsatt socker eller E-ämnen för den delen. Och priset, ja 25.000Rp 17kr. Något dyrt för att vare en juice på Bali men jag tror att det här stället kommer göra succé ändå.  Vi har nämligen länge funderat över varför det inte kryllar av ställen liknande det här med tanke på all mängd god frukt som finns här.

4 kommentarer :

Caroline sa...

Vilka fantastiskt bra tips du har gett oss! Jag, min sambo och två vänner till oss reser till bali på söndag för första gången och blir borta i tre och en halv månad! Tack tack och ha det fortsatt underbart! :D

Anonym sa...

Hej!

Vilka vaccinationer rekommenderar du att man tar om man ska till Bali (bo civiliserat i Ubud och Giliöarna) i tre veckor i mars? Vilka vaccinationer tog du?
Är det säkert att åka dit med en 2.5åring? Är lite nervös för allt möjligt (sjukdomar, kidnappning etc..) angående barnet.. Vi har rest mycket utan barn men nu är det lite annorlunda..

Tack på förhand! :-)

Mvh
Maja

Christine sa...

Hej Maja!

Det bästa är att du vänder till en vaccinationsmottagning så får du veta exakt vilka vaccin som behövs. Det vi har är; Hepatit A & B, Japansk encefalit och Tyfoid. Många som reser till Bali tar även receptfria läkemedel mot magsjuka men det har vi aldrig gjort. Jag var magsjuk 2 gånger här under ett års tid, blev sen direkt magsjuk när jag kom hem till Sverige igen sen. Viktigt däremot är att ni skyddar er mot myggen då det finns denguefeber, vilket det inte finns något vaccin mot. Så se till att använda myggmedel. Vi har själva haft dengue och det är ingenting man vill ha.

Och du behöver absolut inte vara rädd för att åka till Bali med en 2,5-åring. Människorna här är dessutom enormt barnkära och det kommer du märka på en gång. Och jag tror inte risken för kidnappning är större här än i Sverige, snarare tvärt om med tanke på allt man läser i tidningarna.

:)

Anonym sa...

Tack så mycket för att du tod dig tid att svara!

:-)

Mvh
Maja