Gräsklippning

Det är ju svårt att inte imponeras och fascineras över hur dom KLIPPER GRÄSMATTORNA här, -FÖRHAND MED EN HÄCKSAX! Och under året vi tillbringade på Bali var det tre killar som förhand klippte hela gräsmattan där vi bodde. De hann precis klippa färdigt hela tills det var dags att börja om från början igen. Och så höll det på. Men så en vacker dag hade dom faktiskt skaffat en sådan där gammal gräsklippare, sådan som min morfar hade i sin kollonistuga, sådan som man drog förhand och hade en klinga nedtill som snurrade runt på nå vis. En sådan hade dom skaffat och det var mer eller mindre fest bland de tre gräsklippsarbetarna. Men bara en vecka senare så var den plötsligt borta och dom satt alla tre och klippte förhand igen. Problemet med den "ny gräsklipparen" blev ju att det räckte med att en av arbetarna klippte gräsmattan. Och fort gick det ju, så då blev de andra två sysslolösa och stod bara och tittade på. Så antagligen på grund av att alla tre ville fortsätta ha sitt jobb kvar så försvann den "nya gräsklipparen" och häcksakarna kom fram igen. Sen fortsatte dom så, att sittandes på huk klippa gräsmattan förhand varje dag och 6 dagar i veckan. Och nu såg jag att dom även här på UN´s Hotel har arbetare som klipper gräsmattan för hand. Tänk vad vi svenskar skulle klaga om vi så endast för en enda gång hade behövt klippa våra gräsmattor förhand.

4 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Verkar inte som en helt effektiv metod... men å andra sidan håller man ju många människor i arbete...

Anonym sa...

Hej Christine
Nu är jag med på banan, oh vad härligt de ser ut jag tittar och njuter, lite avundsjuk får man väl bli. ha de bra minus 5 i Gävle idag
hare så bra /Åsa

Anonym sa...

Ha ha jag tänkte va konstigt ser ju ut som vår klippkille!! Bor ni i vårt rum?
Anna

Christine sa...

Ha, ha! Vi bor faktiskt i rummet precis ovanför det ni hade senast. Och här om dagen träffade jag våran gamla driver, Nyoman, som frågade om jag fortfarande jobbade som lärare. Men förklarade att det var ju du och inte jag. Men imponerande ändå att han mins, det var ju trots allt nästan två år sen nu. :)