Chicken & Tup Island

På väg till dagens snorkeltur så råkade Björn gå in i hotellets säkerhetsgrind som inte var helt uppdragen. Jag gick först och tänkte för mig själv "undrar hur många som går in i den här" sen sa det pang bakom mig och Björn hade inte hukat huvudet utan slagit pannan rakt in i metallkanten som stod ut längst ned på grinden. Personalen blev förskräckt men Björn viftade bort det hela och sa att allt var bra och fortsatte gå ut. Men när jag tittade så var det ett rejält jack, öppet, och som inte blödde än. Och då målade jag upp någon hemsk bild i mitt huvud att om bara några sekunder skulle blodet verkligen forsa ut med tanke på hur lätt man blöder i ansiktet. Så vi skyndade in igen. Det var Björn som gjort sig illa men jag blev svag och kände hur benen inte ville bära. Tacksamt så var personaln snabbt framme med någon liten handduk, spritservetter, plåster mm. Jag uppsökte en stol istället för att hjälpa stackar Björn, tyckte det var bättre än att svimma. (Så jäkla typisk att jag skulle bli så vek). Men den gulliga personalen plåstrade om Björn och efter ett tag så kunde vi promenera därifrån, jag på skakiga ben och Björn med ett stort plåster i pannan. Vi kom sent ner till stranden där vi bestämt träff med Tomas, Jossan, min mamma och lillebror. Och innan vi gav oss ut på dagens planerade snorkeltur besökte vi även apoteket för att inhandla mer prylar till Björns jack, samt fråga om apotekaren tyckte att såret skulle sys. Men nä det trodde hon inte och gjorde rent och "tejpade ihop" det.
Vi gav oss av på snorkelturen och båten satte kurs mot Chicken Island och Tup Island. Stackars Björn fick snällt hålla huvudet ovanför ytan under hela dagen medan vi andra kikade på fiskarna där under. -Å jäklar så mycket fisk det var! Jag fick en chock när jag doppade huvudet och fiskarna var bara fem centimeter framför ögonen. Men allt hade med bananerna att göra, dom verkligen älskade banan. Vilket jag tycker är lite lustigt faktiskt. Fiskar gillar banan? Japp.

Öarna var otroligt fina, precis som de vykortsbilder man har sett från Thailand. På den ena fanns en liten kiosk och på den andra, Chicken Island, fanns det ett något större ställe så man kunde äta lunch. Kul var också att man kunde gå mellan öarna.
Och Björns jack i pannan sitter som tur är precis i hårfästet. Väldigt högt upp så att det inte syns extremt mycket tack å lov. Nu ska vi bara se till så det inte blir infekterat och att det läker så bra som möjligt fram till bröllopet. Tur i oturen att det inte var värre. 

0 kommentarer :