Balangan Beach

Balangan tycker jag är en av Balis finare och mysigaste stränder. Ligger ute på Bukithalvön och vägen dit är vacker och bjuder på en lantlig känsla. Men precis som överallt på Bali just nu så byggs det en hel del på vägen hit, men själva området precis vid stranden står som det väldigt länge gjort. Orört. Enkelt och charmigt, med slitna warunger längs strandkanten och här och var hörs sköna rytmer av reggaemusik. Så gillar man det enkla och en mer "laid back" atmosfär så är det lätt att stortrivas vid Balangan. De flesta som kommer hit är än så länge mestadels surfare som söker sig till revbrytet utanför. 


Balangan Beach - Bukithalvön - Bali

6 kommentarer :

Unknown sa...

Hej! :)
Är Balangan Beach en strand där man även kan bada? Är det att ta sig dit från Kuta? :)

Unknown sa...

*Är det LÅNGT att ta sig dit från Kuta skulle det stå :)

Christine - 29° sa...

Ja man kan även bada där, men iom att det är rev så är det inte den bästa badstranden. Många som badar brukar gå så långt bort på stranden åt höger (om näsan pekar ut mot havet) som det bara går. Där finns som en "minisandstrand", precis nedanför klipporna. Men det behöver vara lågt/lägre vatten för att man ska kunna gå dit. (På nedan länk/inlägg är det precis nedanför där vi sitter, men långt ned; http://www.29grader.se/2016/04/underbara-balangan.html)

Balangan ligger ute på Bukithalvön, så ja det är en bit från Kuta. Men med moppe/driver kan man åka dit och hänga en förmiddag eller eftermiddag, inga problem. Så med andra ord inte jättelångt. Men om du kikar på min karta över Bali kanske du får ett bättre hum om avståndet. Kartan finner du här bredvid i högerspalten. :)

Unknown sa...

Ok! :)
Finns det någon vacker strand som ligger moppe- eller taxiavstånd från Kuta eller Canggu (vi ska vara en vecka på båda) eller behöver man åka ut till Giliöarna för att få riktiga paradiskänslan, om du förstår hur jag menar :)?
Tusen tack för svaret!! :)

Christine - 29° sa...

Kolla gärna inlägget "Stränder på Bali - en liten överblick" (http://www.29grader.se/2015/07/strander-pa-bali.html) Samtliga stränder där, förutom de tre sista (Lovina, Pemuteran och Menjangan) är på moppeavstånd från Kuta och Canggu. De varierar mellan ca 5 min till 1,5 timmes avstånd från Kuta med moped. :)

Vad gäller paradisstränder, så är det tyvärr mer av den varan på Gili öarna (och även Nusa Lembongan och Penida). Mycket beroende på att vattnet där är lugnare, "finare", och mer badvänligt utan vågor. Mer Thailand-känsla över helheten. :)

Unknown sa...

Yes, "Stränder på Bali" har jag redan ivrigt kollat igenom en gång, måste kolla igen! :)
Ok, jag vi tänkte ta en snorkeltur som går runt Nusa Penida (med förhoppning om att ev. få se mantor) så då kanske man får se lite härliga stränder :)
Tusen tack för svar!