Safari

Efter två dagars safari i YALA NATIONAL PARK och 996 bilder senare så har vi bytt tältet mot hotell igen. Men wow vilka underbara dagar! Inte för ryggen visserligen, för efter allt skumpande på ojämna guppiga vägar så är kroppen helt mör. Men det var det väl värt, för himmel vilken kul upplevelse! Och tack vare vår fantastiska guide, Suynga, så lyckades vi se de allra flesta djuren. Allt från "väg-gupp" (wild boar bluffing) och "ärtkukar" (peacock) till leopardföda (Chital Deer). Vi såg även parkens kronjuvel -Leopard! Vilket är ett minne att leva länge på! Yala är Sri Lankas nästa största park på 979 kvadratkilometer och är indelad i 5 block, varav två är öppna för folk. Ruhuna National Park är namnet på block 1, den del som vi åkte runt i.

Elefanter, honor och bäbisar, såg vi i massor. Men i parken finns enbart ca 10 stycken stora elefanthanar och vi lyckades faktiskt se två utav dom, vilket kändes coolt. Visst, de har inte lika lätt att gömma sig som en leopard, men ändå, parken är ju inte direkt liten heller. Och vad gäller elefanthanar så har jag lärt mig att dom är jäkligt lättretade. I Sydafrika för flera år sedan ballade en ur bara utav att jag tog en bild av den och började då springa efter bilen. Så om man ser en hane som börjar vifta med öronen och får stånd samtidigt... då är det bäst att inte vara för nära.


Det är svårt att ens beskriva känslan av att se en leopard. Det är så himla mäktigt att jag tror att man inte kan förstå det förrän man är i en sådan situation. Strax efter lunch ena dagen märkte vi att guiden lyssnade och lyssnade, mer än vanligt och åkte omkring utan att vi såg minsta lilla djur. Men så plötsligt "Get your camera ready"! Och snabbt var den framme. Men vad skulle jag fota? Jag såg inget djur, inget alls. "He's coming, he's coming now" viskade guiden. Och så från ingenstans, ut bland buskarna kom den. En leopard. Så vacker att man knappt kunde tro att det var sant. Lyckan var gjord och vi hade båda världens största leenden på våra läppar. Och innan våra två dagars safari var över hade vi sett tre stycken. Plus mängder av andra djur utöver det. Svårt att inte vara glad då!

 Yala Safari Jeep Tours - Yala National Park - Sri Lanka

10 kommentarer :

Anonym sa...

Du tar otroligt fina bilder Christine!

Freedomtravel sa...

Helt fantastiska bilder, man vet inte riktigt vad man ska säga! Gillar ödlan som tittar ut ur trädet! :)

Anonym sa...

Vilka fantastiska bilder och så många olika djur ni lyckades se. Var i Wilpattu på Sri Lanka för 35 år sedan och lyckades bara se apor, hjortar, krokodiler och ödlor men blodiglar var det gott om och sådana hittade man lite överallt runt anklarna.

Siv

Anonym sa...

Shit vad cooooolt m leoparden! Fantastiska bilder som vanligt med en osedvanligt snygg namnteckning. Kram Linda

Elin Andersson sa...

Galet fina bilder! Måste va en dröm att åka runt och fota där?! Otroligt häftig bild med ödlan som kikar fram och elefanten med sin unge :) tack för att ni delar med er till oss här uppe i kylan. Kram

Anonym sa...

Är så tacksam för att jag får vara en "fluga" på axeln på er i era fantastiska livsresor runt världen.... bilder som hänför med mänskliga texter.... den har allt......

(komplettering med kartbilder ger kunskaper om var och kanske varför)

TACK

mvh Elisabeth

Inga M sa...

Vilken fantastisk bildkavalkad! Det här måste vara livets äventyr!

GLAD PÅSK!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Spännande!

Anonym sa...

Så otroligt vackra bilder! Du har sån känsla i det du skapar och lyckas förmedla det till oss som betraktar att det känns som om vi är med lite grann, tack för det. Roligt att safarin blev så lyckad för er, det blir ett värdefullt minne för framtiden.
Önskar er en glad påsk från Kalmar/Öland i vinterskrud!

Anette

PS. Snygg signering förresten! DS.

Anonym sa...

Sri Lanka är ett oerhört vackert land med varma människor som gått igenom mycket och det är fantastiskt att det äntligen börjar gå bra för landet. Visst behövs det en förbättring på kvinnosynen men den är ändå enormt mycket bättre än i Indien, kvinnor säljs inte, foster aborteras inte bort och kvinnor har trots krig o fattigdom haft rätt att utbilda sig även på högskolor. Jag tror på stora framsteg inom landet. Den som känner till sri lanka vet också att de hade den första kvinnliga presidenten, sverige har ännu inte haft sin första kvinnliga statsminister. Sen finns fantastiska restauranger i turisstäderna Negombo och Hikkaduwa! Fler restauranger dyker upp tillsammans med hotell som vill erbjuda internationell standard. Sri lanka är så obeskrivligt magiskt och vackert oavsett om man söker stranden eller svala områden bland bergen. Enorm rik kultur, historia och människor som är vänliga och kärleksfulla. En ö med ett rikt djurliv, vackra fåglar och fantastisk grönska. Det är trots allt Indiska Oceanens pärla, Serendip, från Serendipity, en pärla åtrådd av många härskare i hundratals år. /Svensk med rötter i Sri lanka <3