Sunset Guesthouse Hotel

Jag förstår att många som reser till Sri Lanka blir förälskade. För trots att vi bara varit här några dagar nu så ligger landet på plus. Vi bor i den lilla byn Mirissa som ligger så långt söder ut som man kan komma. Vägarna är ordentliga, mopeder och tuk-tuk åker fram å tillbaks. Dock kör bussarna som galningar! Hörde något om att de kör på ackord, vilket kan förklara deras hetsiga och galna körstil. Men bortser man från det så är landskapet frodigt grönt och det är paradisstränder överallt känns det som. Idylliska Mirissa kommer vara vår utgångspunkt och vi bor nu på THE SUNSET GUESTHOUSE HOTEL som ligger precis på stranden. Tror knappt det går att bo närmare havet än så här. Rummen är ok och omgivningen och stranden och atmosfären är underbar!


Hotellet har två ekorrar som verkar bo här. Piff & Puff har jag döpt dem till. Enligt Björn är det fler än två men i min värld finns det bara två. Sitter de inte på ett palmblad utanför balkongen så hoppar dom omkring vid hotellets restaurang. Så någon nöd på dom vad gäller mat lär det aldrig gå. Och maten förresten, den har hittills har varit över förväntan. Billigt är det och det mest har varit gott. Igår åt vi på hotellet, en Chicken Tikka 350LKR (18 Kr), en Stek med pepparsås 560LKR (28 Kr), vi tog vitlöksbröd som förrätt och till efterrätt en gudomligt god fruktsallad med gammaldags vaniljglass. Allt som allt blev det inte ens 100 kr.

The Sunset Guesthouse - Mirissa - Sri Lanka

3 kommentarer :

Anonym sa...

Philip sa just att vi ska åka till SL innan BALLY nästa resa:)
Njut av sista delen av resan.
Kram
Anna

Inga M sa...

Grattis till bröllop och fortsatt trevlig resa. Ett fantastiskt minne för livet antar jag.

Christine sa...

Tack så mycket Inga! Ja nog blev det ett fantastiskt minne för livet allt. En helt underbar dag var det! :)

Ja Anna, nu ska vi njuta ordentligt. Kul att ni ska till SL innan BALLY. Det är verkligen paradis här. Påminner till viss del om "Bally" men är inte så smutsigt och skräpigt. Och inga turister heller för den delen! :)