Tävling - Handbok i resemedicin

VINN ETT EXEMPMPLAR AV
HANDBOK I RESEMEDICIN
AV RICKARD ÅNELL ⋅ VÄRD 223KR

Hur tar jag hand om någon som fått ett sår, drabbats av allergi eller hamnat i chock? Ska jag spela död om jag möter en isbjörn? Vilka symtom skiljer ett skorpionstick från gula febern? Den här handboken borde finnas i varje resenärs packning och vara en självklar följeslagare på din nästa resa.

För att tävla, lämna en kommentar här och berätta vad du är mest rädd för när du reser. Och glöm inte att skriva med din mailadress så jag kan kontakta vinnaren.

Mer information om boken och författaren hittar ni här. Tävlingen pågår i tre veckor, så onsdagen den 3:e april drar jag en vinnare! Jag personligen är faktisk mest rädd för mygg då vi är ute och reser. Kanske kan låta fånigt, jag menar ett haj som vill "smaka" på en låter ju betydligt mer farligt. Men den risken ser jag som liten i jämförelse med hur många mygg som finns å hur ofta de attackerar. Vi har både jag och Björn haft denguefeber, jag en gång och Björn två gånger, och det vill jag verkligen inte ha igen. Och det viruset är bara ett av många; malaria, japansk encefalit (hjärninflammation), gula febern mm, som myggen bär på.   

 

11 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Jag är med och tävlar! Jag är helt klart mest rädd för trafiken på resor utomlands: hysterisk trafik ibland och folk som kör lite som de vill i kombination med brist på säkerhetsbälten och hjälmar... och ibland kanske en osäkerhet på vilken sjukvård som finns om det skulle hända något.
/Helena, kontakt@freedomtravel.se

Erik sa...

Jag är mest rädd för korrupta poliser. erikbuchanan@hotmail.com

Anonym sa...

Håller me dig Christine... Myggen!!! Nu när vi reste med lilla Theo första gången höll jag på att stressa ihjäl mig över de där jäkla myggen! // Linda (lericson@hotmail.com).

Anonym sa...

Eftersom jag kan vara känslig mot parfymerade medel är jag mest rädd för att få en stark allergisk reaktion utomlands. Det ju är en välfärdssjukdom och de har antagligen inte någon direkt medicin på de lokala sjukhusen. madeleinesundbom@hotmail.com

Anonym sa...

Jag är rädd för att jag skall skada mig och behöva vård på sjukhus utomlands, rädd för resistenta bakterier i allmänhet och den värsta sorten EDBL Carba i synnerhet, EDBL Carba är i sort sett resistent mot alla sorters antibiotika. Problemen är, enligt experterna, störst i Sydeuropa, på Balkan, i Mellanöstern, Asien och Afrika. Det är från dessa områden turister och andra "importerar" smittan. Länder som har okontrollerad användning av antibiotika och sämre sjukvårdshygien drabbas hårdare. Sveriges regler om rapportering och spårning kommer snart att skärpas vad gäller dessa dödsbakterier men samma krav finns inte överallt och är egentligen ett stort och allvarligt hot som man inte ens tänker på när man reser utomlands. Ett tips- ta med Savett Alcogel och var noga med handhygienen.

Siv (du har min mejl)

Simone sa...

När jag reser till något ställe med mycket natur börjar jag alltid fantisera om att alla slags djur är efter mig. Älgar, björnar, vargar eller vad som. Jag brukar alltid titta runt efter träd att klättra upp i eller ställen att gömma mig på så fort jag hör ett mystiskt ljud. Trots att jag är född och uppvuxen på landet och är van vid naturen så är jag ändå rädd för detta, även hemma i Sverige.

simonealvarsson@hotmail.com

misssister sa...

Det jag är allra mest rädd för är såklart ormar. För tre år sen åkte jag för första gången till Thailand, ensam. Haha du skulle ha sett mig de första dagarna! Fantiserade om ormar i varje hörn. Jag vågade inte ens gå över sandbanken mot stranden utan stod lite oskyldigt o sparkande i gruskanten i väntan på att det skulle dyka upp någon annan som skulle samma väg och som jag kunde hänga på :D Kan berätta att modet blev lite bättre efter några dagar. I fjol såg jag till och med en grön slang på Koh Chang, först toksprang jag 100m därifrån, men sen försvann "fight and flight" instinkten och jag vände faktiskt tillbaka och tog några bilder, på avstånd förstås men det kan vara det modigaste jag har gjort ;)

/Therese Karlsson
there_se@hotmail.com

Marica sa...

Jag är rädd för att bli sjuk och hamna på sjukhus där ingen förstår mig.
Kram Marica Smedberg
alfons_syster@hotmail.com

Christin sa...

Jag är med!

Det jag är mest rädd för är alla stora spindlar som jag kan råka träffa på. Var på Bali i November och hade läst om deras Giant golden orb weaver.. som tur var så slapp jag se den på nära håll :-)

christinenstrom@gmail.com

Elin Andersson sa...

Jag är med!

Vid första tanken så är det ormar som skrämmer, men eftersom jag faktiskt lyckats undvika dem utomlands så måste jag säga att rädslan att hamna på sjukhus utomlands är störst.

Tanken på att något ska hända där jag proppas full med mediciner jag inte vet vad det är, läkare som inte pratar mitt språk, fyllas med blodtransfusioner som jag inte har en aning om vilken koll den har gått igenom och en maktlöshet och noll koll på vad som görs med min kropp både just då och för framtiden. Det är en skräck!
Nu har jag som tur är inte råkat ut för detta, men tanken gör mig ångestfylld faktiskt.
Min mejl har du sen länge ;)

Anonym sa...

Mest rädd är jag när jag ska flyga, jag är flygrädd så mina resor blir inte så många, sist för ca 4 år sedan flög jag ända till västindien de va resa de. Men har man sin dotter där på en liten ö så måste man ju dit och hälsa på, så de fick bära eller brista , men jag kom både dit och hem , Men jag är lika rädd för de....
Åsa Larsson