Vanligaste maten

Vanligaste maten här i Mirissa är fisk. Fisk, fisk, fisk och åter fisk, samt ett och annat skaldjur. Personligen älskar jag fisk och förstod inte riktigt problemet då vi blev "varnade" innan vi åkte hit om att vi skulle bli less på maten. Men nu efter drygt 1,5 vecka så börjar vi förstå vad Ulle menade. För tyvärr så tillagas fisken exakt likadant på alla restauranger på hela stranden. Grillad med pommes och lite sallad. Kryddningen är ungefär densamma och att få sås till är sällsynt. Men fisken är väldigt färsk å andra sidan och förutom barracuda som är en favorit så har vi även hittat en ny favorit, sugarfish kallar dom den. Lika köttig som barracuda om inte mer, och med en smak som är en blandning av lax och tonfisk. Riktigt god!
Mirissa Beach - Mirissa -Sri Lanka

3 kommentarer :

Anonym sa...

Äter Ulle fisk?
Jag vet att han gillar SL
Han varna mig att jag inte kunde handla så mycket..
Hur är det med det?
Kram
Anna

Christine sa...

Ja du, någon shopping här i Mirissa är bara att glömma. Det finns absolut ingenting! Några små stånd finns uppe längs vägen där man kan köpa vatten, frukt och ett å annat kex. Men that's it! Mirissa är enbart paradisstrand, sol, bad och med surf i ena hörnet.

I Hikkaduwa finns mer civilisation, riktiga restauranger (alltså sådan som enbart är restauranger och inte hotellrestauranger vilket allt är i Mirissa), även några caféer och lite shopping. Men det handlar fortfarande om att gå i stånd, pruta och handla enkla strandkläder. Tyvärr.

Å vad gäller Ulle om han äter fisk? Hum... äter inte han allt? ;)

Anonym sa...

Ok!
Kan va nyttigt för mig.. Inga guldmeder el skräddare för skinn??