Café Chill - så himla gott!

Det var dags för middag. Först stod vi utanför Caféet, tittade på skylten och funderade. Björn ville inte gå in. "Det är ett Café så de serverar nog ingen mat". Suck. Men efter att ha läst de flesta skyltarna i Ella så verkade alla restauranger heta café. Så vi gick in och började sakta men säkert gilla stället för dess mysiga inredning och trevliga personal. Vi fick menyn och det var ingen tvekan om vad båda skulle beställa, kött med potatismos! Kyparen tog vår order och försvann iväg. Men han kom snabbt tillbaks och undrade hur vi ville ha köttet tillagat. I och med det höjdes förväntningarna och maten kom in. Vi tog varsin tugga, tystnade och sa inte ett ord under följande 10 min. Vi bara åt. -Åhhh himmel vilken ljuvlig måltid! Aldrig någonsin har en maträtt tagit mig med sådan kraft. Köttgrytan på CAFÉ CHILL var utan tvekan den överlägset bästa måltid jag ätit under hela tiden i Sri Lanka. Jag älskar kött! Å det var så galet gott! Jag har nog lidit mer än jag velat inse utav "köttbrist" sen vi kom till Sri Lanka. Det har nämligen gått över tre veckor sedan vi åt kött senast. Variationen har varit grillad fisk, grillad kyckling, pommes, ris. Grillad fisk, grillad kyckling, pommes, ris. Suck. Och jag har åtskilliga gånger svurit över att kojäveln är helig här eller vad den nu är. För kött som måltid har varit enormt svårt att få tag i. Eller nja, vi fick tag i en kötträtt en dag men den gick knappt att tugga, hade aldrig serverats på restaurang i Sverige och hade jag köpt den själv hade jag gått tillbaks med den till butiken. Så den där måltiden på Café Chill, en väl tillagad och god kryddad köttgryta med lök, svamp och paprika, serverad med världens enklaste potatismos, den var så vansinnigt välkommen! Jag åt till och med samma maträtt till lunch dagen därpå och har sedan dess haft mer kraft i kroppen än på flera veckor! Himmel så gott!Ella - Sri Lanka

0 kommentarer :