Sista grillade firren

Sista kvällen i Mirissa blev vi faktiskt bjudna på middag utav hotellet, vilket var väldigt gulligt. Tror det är ovanligt att gäster bor så länge på ett hotell som vi gjort. Och det var till och med en av självaste cheferna som satte på sig ett förkläde och tog plats på stranden bakom stekplattan. 
En sak som jag verkligen kommer förknippa med Sri Lanka är CURD & KITHUL (Kurd & Honey kallade dom det på hotellet), vilket jag nog skulle kunna säga att vi ätit varje dag. Om inte till frukost så till efterrätt. Det är typ yoghurt och honung. Men youghurten är tjock, fast, lite sträv och påminner om Grekisk Yoghurt. Och honungen skulle jag mer likna med lönnsirap, eller en blandning av sirap och honung. Hur som helst så är Kurd & Honey enormt skönt att äta efter en starkt kryddad måltid. Det svalkar hela munnen och gör väldigt gott.

The Sunset Hotel - Mirissa - Sri Lanka

3 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Trevlig gest att bjuda på middag, och fisken ser jättegod ut!

Anonym sa...

Låter som ni haft en underbar resa! Välkomna Hem! Kramar från mig och Josh

Anonym sa...

....hem och tjäna in nya pengar så ni kan ge er iväg igen på nya resor världen över....det har varit beroendeframkallande att följa era turer och jag hoppas att det blir fler...
(men med dina bilder och texter skulle även en t.o.r Södertälje vara fängslande...!!!)Tack så länge