Börjat packa?

Nu laddas det verkligen inför sommar här hemma. Vi har inte börjat packa ännu för det sker oftast dagen innan vi åker. Men idag kom ett härligt paket med posten, en turkos sommarklänning, bikini och surfwax, så nu längtar jag extra mycket. Vi har senaste dagarna fixat försäkringar, ESTA, internationella körkort, bokat hyrbil både i Costa Rica och Miami, tagit beslutet att vi kommer spendera en månad i Nicaragua och en månad i Costa Rica så flyg har även bokats mellan länderna. Att hitta hotell i Nicaragua har vi ägnat åtskilliga timmar åt och märkt att det är inte lätt. Landet som turisterna inte fått upp ögonen för ännu men där de flesta hotellen är fullbokade. Hum... märklig kombo. Det verkar visserligen inte finnas någon uppsjö av hotell och prisklasserna känns som antingen är det billigt eller väldigt dyrt. Standarden där emellan, den vi gillar, och som jag tycker det finns massor av i grannlandet Costa Rica verkar svårt att hitta i Nicaragua. Antingen är det väldigt enkla boende runt 100kr natten och sovsal som gäller, eller lyx från 1500kr natten och uppåt. Och av det jag sett via hotellsidor på internet känns de flesta dyra hotellen inte värda sina höga prislappar heller. Så det ska bli väldigt spännande att se vart vi ska bo i Nicaragua. Planen är att boka den första veckan (vilken vi kommer spendera i San Juan del Sur) innan vi åker och sen kolla boende på plats. 

4 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Härliga bilder och oj så spännande! För vår del är både syd- och mellanamerika en vit fläck på kartan, men någon gång måste det ju bli av. Nicaragua låter ju intressant! Jag har också fått för mig att vara nyfiken på Belize...

Anonym sa...

Ska bli kul att följa era igen! Och vilken fin bikini, vart har du köpt den? :-)

/ Sara

Christine sa...

Tack, va roligt att höra!
Bikinin är från Bubbleroom.

den hungrige resenären sa...

Va kul att höra att ni är på väg till Central Amerika! Tänker själv åka till Nicaragua i 3-4 veckor i maj och sen eventuellt Panama, så ser fram emot att läsa lite inlägg därifrån.