El Ojo de Agua - "Eye of water"

Vi hittade ett helt underbart ställe idag, EL OJO DE AGUA, två stora pooler med vackert turkost vatten beläget mitt ute i skogen på denna paradisö. Trästolar fanns uppställda, en hängmatta fanns bland träden, ett stånd sålde kokosnötter, ett annat drinkar och ytterligare ett några souvenirer. Till och med ett omklädningsrum fanns att tillgå och en nybyggd restaurang för den hungrige. Här varvade verkligen alla ner och bara njöt! Det friska källvattnet som fyller poolerna strömmar upp från en underjordisk källa från botten av den övre poolen och är bland det mest kristallklara vatten jag någonsin sett. I perfekt temperatur dessutom. El Ojo de Aqua ska tydligen vara ett populärt ställe bland både lokalbor och turister och det förstår jag verkligen, för vi spenderade flera timmar här.
En rolig detalj var att vi även idag (åter igen) var nära att göra en liten miss med vår okunskap i spanska. För då vi skulle köpa en vanlig kokosnöt höll vi istället på att få en Coco Loco (en drink). Vilket vi skrattade gott åt, hur fel det vara nära att bli. Och några minuter senare stod två andra turister snopet med varsin Coco Loco i handen istället för en kokosnöt. Hi, hi! Inte lätt inte!

Santo Domingo - Isla de Ometepe - Nicaragua

1 kommentarer :

Marina sa...

Det ser helt fantastiskt ut och helt plötsligt inser jag att det finns ytterligare vita fläckar på min karta som bör upptäckas!