Hotel Spa Granada

Nu har vi tagit oss till Nicaraguas tredje största stad och checkat in på HOTEL SPA GRANADA som ligger mitt i smeten. Ett hippt art déco-designhotell med stålkonst lite här och var och där rustika trägolv knarrar när man tar sig fram. Vårt rum på övervåningen är stort, ljust och har både AC och Wi-Fi. Men handfatet hade dom gärna fått lägga extra kruta på och så även sängen som tyvärr sluttar som en brant dalgång i mitten. Men hotellet är mysigt, har fin utsikt över stadens hustak och rymmer fem inomhusträdgårdar. Det ingår också 1 GRATIS SPABEHANDLING PER DAG! Vilket är himla trevligt! Och utöver det finns även ett chokladmuseum under samma tak. Så det här är lite som himmelriket om man frågar mig, spa och choklad under ett och samma tak. Så i morgon ska vi på choklad-workshop och lära oss göra choklad.
Personalen har förresten skrattat år Björn ett antal gånger då han bett om rumsnyckeln. Vi bor nämligen i "kakao-rummet" vilket på spanska är cacao. Men Björn tycker det är roligare att utelämna det sista o:et... vilket då blir caca = bajs. Så beroende på vem man frågar så bor vi i antingen i bajs- eller kakaorummet.

Poolområdet är det mysigaste på hela hotellet, som en lugn oas mitt i en mycket varm och fartfylld stad. Men de som härskar i och vid denna oas är en liten andfamilj på fyra stycken bitska personligheter. Jäklar vad de låter och även nafsar efter ens anklar när man går förbi. En av dom högg mig i foten i gårkväll men som tur var utan större skada. Ha, ha! De underhåller då i alla fall alla gäster som befinner sig där.  
Hotel Spa Granada - Granada - Nicaragua

0 kommentarer :