Jag bakom ratten och besättningen tappar hakan...

Det var rätt kul faktiskt då vi skulle åka från Ometepe. Vi hade fixat den där jäkla båtbiljetten innan, den var bokad och betald vid deras kontor. Men när vi väl stod parkerade för att köra ombord så fattades ett papper i alla fall. Och eftersom bilen var fullpackad med allt vi hade satt jag kvar och Björn gick till kontoret. Men så fort han försvunnit runt hörnet börjar de vinka åt mig, "bordo del ferry", kontrollanten ville att bilen skulle ombord. Och det trots att vi inte hade biljetten klar. Men ja, ja. Jag hoppade över mittkonsollen (vem orkar gå runt bilen när man inte behöver), tar plats på förarsidan, startar och kör ombord utan minsta tveksamhet. Och det till hela båtens besättning som tittar och står med hakorna till knäna! De hade garanterat inte väntat sig att jag, en kvinna, skulle köra ombord bilen. Och när rampen upp inte ens var minsta problem eller i närheten till att ge motorstopp så var allt ännu roligare. Sen hade jag hjälp av typ 10 pers som glatt pekade och dirigera om hur bilen skulle stå. Hi, hi! "No problema" eller vad säger man. Sen stod jag där, själv med bilen på båten och ingen annan av de andra bilarna och lastbilarna fick åka ombord förrän bra mycket senare. Så tji fick dem för att försöka jävlas med helt fel tjej! Jag kan faktiskt köra bil jag också. Och sen när Björn väl kom tillbaks så såg han rätt förvånad ut han också, över att både bilen och jag inte var där han lämnat oss. Hi, hi!

PS. Har inte sett en enda kvinna köra bil i Nicaragua.

0 kommentarer :