Fiskelycka!

Det här med fiskelycka är inte riktig vår grej, eller rättare sagt inte Björns grej. Vi har varit på flertalet fisketurer utomlands och alltid kommit hem tomhänta. Och eftersom Björn aldrig någonsin fått fisk, mer än metade abborrar i Sverige, så hade vi bestämt att detta skulle bli den absolut sista fisketuren någonsin om vi inte skulle få fisk. (Lustigt nog sa vi likadant inför förra fisketuren, men nu menade vi det verkligen).

Vi var uppe innan tuppen och begav oss till fiskehamnen i Mal Pais. Båten rullades i vattnet och på väg ut i soluppgången började den störtsköna fiskaren och fransmannen "Monsieur" förklara att det inte fanns någon garanti för att vi skulle få fisk, det händer att de kommer hem tomhänta. Tankarna började tänka att det blir väl som vanligt då för oss, ingen fångst. Men vi hann knappt få i dragen i vattnet innan det ryckte till i Björns spö och det stod böjd som en båge. Lyckan var gjord, vi hade fått napp! Björn hade fått napp! Upp kom en svart tonfisk på några kilo och efter det fortsatte faktisk fisketuren i samma stil. Drag kastades i vattnet och spön böjdes. Jag kände mig som en fisk-magnet och satt tillslut och tänkt "måtte det inte nappa, måtte det inte napp" för när händerna värker och armmusklerna skakar av ansträngning så har man fått väldigt många fiskar. Shit vad det nappade och shit vad vi vevade och slet. Att fiskar på några kilo kan göra så mycket motstånd och kännas så vansinnigt tunga är ju galet. Vi borde nog öva på mer teknik inför nästa gång, det är ett som är säkert.

Vi fick totalt 28 STYCKEN FISKAR och fiskeherrarna var helt lyriska över vår fångst. Vi själva skulle inte kunna äta allt detta så det blev mycket fisk för dom att sälja vidare. Jag tog även nytt rekord vad gäller största fisk jag någonsin fått, en 5 kg stor jackfish! Tjohoo! På plats i hamnen filéade "Monsieur" upp en av tonfiskarna åt oss för att ta med, samt bitar av den fick vi provsmaka direkt. Fattades bara lite ris så vore det en utsökt sushibit enligt mig. Björn däremot var mer skeptisk -fisk ska tillagas.   


Santa Teresa / Mal Pais - Costa Rica

2 kommentarer :

Anonym sa...

Grattis! Vilken fiskelycka. Nu blir det fler fisketurer.

Marina sa...

Åh vad härligt! Vilken grej att vara med om! Lite annorlunda mot att guppa omkring i en eka på en svensk insjö och dra abborrar. (vilket i och för sig inte är helt fel det heller...) Och jag har sagt det förut men jag säger det igen - jag älskar dina bilder!