Monteverde Cloud Forest

Det var vi, moln, kolibrins och vackra vyer. Vi hade tyvärr oturen att vandra i MONTEVERDE CLOUD FOREST samtidigt som en hel skolklass med studsande, skrikande och springande barn, vilket gjorde att vår chans att se de sällsynta djuren var som bortblåst. Men vi fick många timmars fin vandring i väldigt behaglig temperatur och regnskogen i sig var minst sagt imponerande. Monteverde Cloud Forest är belägen på 1,440 möh vilket gör temperaturen sval, skulle gissa runt 20°C. Så blandningen på kläder bland turister var rätt skiftande, från långbyxor och jacka till shorts och linne.

Monteverde Cloud forest reserv - Monteverde - Costa Rica

4 kommentarer :

Anonym sa...

....undran....finns det inte en marknad för att producera fotokonst och sälja på olika nätförsäljningsplatser? Du är så otroligt duktig att fota och skapa en fängslande bild av natur, djur och en mängd andra motiv.

Anonym sa...

Vilka fantastiska bilder. Ni ser ut att befinna er i en sagoskog. Tack för att jag får följa med på avstånd.

Siv

Christine sa...

Tack! Har ingen aning om det finns, men visst vore det kul att använda bilderna till något mer. Får kolla upp det. :)

Ja nog var det en sagoskog allt. Och det lustiga är att skogen och miljön skiljer sig så oerhört markant från tex Santa Elena naturreservat som inte ligger så långt därifrån. Men tydligen är Monteverde naturreservat tillräckligt många meter högre upp för att då bjuda på en helt annan typ av skog. Kul!

Tina S sa...

Synd på skolklassen, men det ser ju helt underbart ut! Vilken natur!