Nauyaca Waterfalls

Costa Rica kan verkligen det här med vattenfall och NAUYACA WATERFALLS har nu blivit vår nya favorit. Så otroligt vackert och dessutom var dryga milen vandring lika vacker den också. Vi gav oss iväg rätt tidigt på förmiddagen vilket gjorde att vi till en början fick vattenfallet helt för oss själva. Längs vägen passerade vi en drös med "havremopeder" och det är nämligen det vanligaste sättet att ta sig till vattenfallet, via en guidad tur på 6 timmar som inkluderar att man rider dit och tillbaks. Men vi tyckte inte att priset USD 60 var befogat så vi gick till fots istället. Vilket gick hur bra som helst trots att svetten lackade, för värmen och fukten gör verkligen sitt. Men vägen var i rätt bra skick och vi mötte även ett pensionärspar som tydligen var lika snåla som oss. Vattenfallet var otroligt fint. Lika vackert som Ljanos de Cortez, men pampigare på både mängden vatten och att det är ett dubbelvattenfall. Vandringen dit gjorde helheten ännu bättre och sen att man kunde både hoppa och klättra i vattenfallet var ju pricken över i´t.Ju längre tid vi spenderade vid vattenfallet desto fler grupper med turister kom det, så tydligen är det ett väldigt populärt utflyktsmål. Två guider satte även upp ett rep längs vattenfallet så man enklare kunde ta sig upp till den mittersta "plattformen". Och när Björn gjorde en baklängesvolt därifrån så hördes ett "Oooooohhhh" bland alla turister följt av en massa applåder. Hi, hi! Nauyaca Waterfalls - Dominical - Costa Rica

3 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Fina och inspirerande bilder som vanligt! Dessutom är ni ju sååå våghalsiga (tänker på baklängesvolterna nu...) :)

Bylundsdotter sa...

Wow!! Ser underbart ut!! Inga blodiglar?... Min upplevelse av vattenfall när vi var i Thailand var hemsk... När vi skulle upp ur vattnet var vi fulla med blodiglar som sög sig fast... Tack för att du delar med dig av er upplevelser!!

Christine sa...

Tack så mycket! Ja han är lite extrs våghalsig. Innan han gick upp för att hoppa sa jag att han inte fick göra en volt. Hi, hi! Som om det gick fram, nix. :-)

Det där med blodiglar lät inge kul, usch. Nä tack och lov har vi inte stött på ett enda sådant vattenfall.